Na tomto modeli je krásne vidieť, čo spraví 10 eur navyše na cenovke. Dostanete neporovnateľne lepšiu reprodukciu, no tiež aj lepšie materiálové spracovanie. Plastové vyhotovenie je aj v tomto prípade, no použitý je mäkčený plast, akoby s pogumovaným efektom.

Naozaj to vyzerá podstatne lepšie ako u lacnejšieho modelu tejto značky. Konštrukcia je takmer identická. Mušle majú miernu korekciu po vertikálnej osi na prispôsobenie natočenia k uchu. Je to zhruba 10°, ktoré pomôžu skorigovať natočenie mušlí. Aj tieto slúchadlá si na uši len prikladáte. Majú stredne silný prítlak, komu to na uši alebo hlavu vadí, nebudú pre neho. Kto má vyššie rezervy v citlivosti, ocení pevnosť držania na hlave. Čo sa týka celkového vyhotovenia mušlí, je pohodlné a koženka je jemne mäkká. V spodnej časti spojovacieho mosta je guma.

Ovládanie je podobné ako pri modeli Energy Headphones 1. Ľavá mušľa s tromi tlačidlami na hudbu a hovor, tiež s informačnou LED diódou a konektorom microUSB na nabíjanie. Ľavá mušľa má opäť audiokonektor na to, aby ste ich mohli počúvať s káblom. Takisto aj tu len vo forme audia. Telefonovať sa dá len pri bezdrôtovom pripojení. Batéria tu vydrží až 12 hodín, takže kábel asi naozaj nebude treba. Z praktického pohľadu nám prekážalo pípnutie zakaždým, keď sme zmenili hlasitosť cez smartfón alebo priamo na slúchadlách. Headphones 1 toto nerobili.

Zvukovo sú na tom naozaj o triedu lepšie, prakticky nevidíme dôvod kupovať model Energy Headphones 1. Iste, 10 eur rozdiel, no na kvalite zvuku na nezaplatenie. Stále to nie sú slúchadlá, ktoré nájdete pohodené pri dídžejskom pulte alebo v nahrávacom štúdiu. Je to cenovo dostupná trieda. Tvrdšie basy je počuť, výšky sú len mierne zastreté, zato však stredy sú dobre reprodukované.

Názov modelu / Technické parametreEnergy Headphones 3 BT
Typdrôtové / Bluetooth 4.1
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektor
Výdrž batérie [hod.]12
Hmotnosť [g]132
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie3/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / kvalita reprodukcie5/5
Cena [EUR s DPH]39,90
thumbs-up-icon

Výhody

  • kvalitnejšie plastý
  • pekný vzhľad
  • vhodné počas chôdze
  • kvalita zvuku pri tejto cene

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • trochu tvrdšie basy
  • silnejší prítlak môže prekážať

Verdikt

Energy Headphones 3 BT sú o triedu lepšie slúchadlá a stoja len o 10 eur viac, ako Headphones 1. Odporúčame ich ako druhý cenový tip s dôrazom na lepšiu kvalitu zvuku. Nakoniec aj veľmi dobre vyzerajú.

Zapožičal: Energy Sistem

Cena: 34,90 EUR

 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.