Toto je rozhodne zaujímavá zostava, ktorá funguje v režime 5.1 aj 2.1.

Spôsob reprodukcie sa nastavuje na ovládači. Zostava s ním počíta a využijete ho nielen pri prepínaní vstupov, ale aj hľadaní staníc FM rádia, prepínaní staníc a ovládaní hudby, ak to vstupné zariadenie podporuje. Pozastavenie a prehrávanie podporuje aj spojenie cez Bluetooth a Windows 10 pri prehrávači Spotify.

Podobne ako pri iných reproduktorových zostavách tohto výrobcu máte možnosť použiť SD karty alebo USB kľúče ako vstupné zariadenia. Prekážalo nám však hlasné oznamovanie po zmene vstupného režimu. Nezávisle od hlasitosti reproduktorov sa ozýval dosť hlučný ženský hlas.

To bola jediná vážnejšia výhrada k zostave ako takej. Satelity majú výkon 18 W, subwoofer 30 W. Veľké prekvapenie nastalo pri hudobnom testovaní. Predsa len cena zostavy je naozaj bezkonkurenčná. Zvuk je však nad pomery vynikajúci. Presnosťou sa nemôže rovnať drahším zostavám s inou konštrukciou a materiálmi. Ak sa ale bavíme o cene a zvuku, ktorý dostanete, máločo hrá tak dobre ako tento 5.1 systém. S diaľkovým ovládačom sa dá upraviť hlasitosť dvojice predných, zadných a centrálneho satelitu.

Je to klasická káblová zostava, teda treba počítať s dávkou káblov, ktorými budete prepájať satelity k basovému reproduktoru. Odporúčame ich k počítaču ako ozvučenie na hudbu alebo filmy. Svoje miesto nájdu aj v obývačke. Vzhľadom na možnosť prepínania stereo a priestorového zvuku sa hodia aj na bežné počúvanie hudby. Pri vyšších hlasitostiach sa ale prejavia rezervy lepenej konštrukcie satelitov a použitých meničov. V niektorých satelitoch sa začne ozývať cvakanie. Stačí znížiť intenzitu basov alebo znížiť hlasitosť.

thumbs-up-icon

Výhody

  • Výborná cena
  • Reprodukcia zvuku pri tejto cene
  • Prepínanie 2.1 a 5.1 režimu

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Cvakanie v satelitoch pri extra vysokej hlasitosti

Diaľkové ovládanie zostavy Hama

Verdikt

Hama 5.1 LPR-5120 je určená ako zostava 5.1 do obývačky alebo do detskej izby. Cenovka je naozaj nízka a zvukovo nás prekvapila. Zostava má všetko podstatné, aj keď celkom prirodzene, hudobne sa nemôže rovnať s reproduktormi AQ.

Zapožičal: HAMA SLOVAKIA

Cena: 79,99 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.