Toto sú bezdrôtové slúchadlá, ktoré môžete používať aj ako klasické drôtové a nemusíte sa starať o ich nabíjanie.

Mušle úplne skryjú vaše uši a majú prítlak tak akurát. Hodia sa aj na dlhšie nosenie. Zaujímavosťou týchto slúchadiel je aktivácia basového režimu. Na ľavej mušli je na to samostatné tlačidlo, efekt si teda zapnete len vtedy, keď sa vám to hodí.

V režime Bluetooth máte plnú funkcionalitu. Teda aj basový režim funguje len v tomto režime. Ak slúchadlá pripojíte cez dodávaný 3,5 mm kábel, nebude fungovať nastavenie hlasitosti na slúchadlách, telefonovať s nimi ale budete môcť. Batéria vydrží do 18 hodín, v závislosti od používania. V každom prípade sme slúchadlá nemuseli často nabíjať. Odporúčame ich preto tým, ktorí nechcú stále myslieť na nabíjanie slúchadiel a hľadajú veľký priemer mušlí.

Polstrovanie na mušliach je jemné, takisto aj na spojovacom moste. Netreba sa obávať nežiaduceho tlaku navrchu hlavy. S hmotnosťou 170 gramov ide o ľahšie slúchadlá na trhu. Svoj podiel na tom má plastová konštrukcia.

Zvukovo sa nám páčili, avšak bez basového režimu. Zvýraznenie basov sprevádza úprava frekvenčnej krivky a okrem toho sa prejavuje aj rozšírené stereo. Miestami sa nám zdalo, že efekt by sa mal skôr volať priestorový zvuk, než Bass. Na hry a filmy to využijete, na hudbu sa nám to veľmi neosvedčilo.

Za výhodu považujeme pripojenie k dvom zariadeniam súčasne. Ich prepnutie zaregistrujú slúchadlá až po niekoľkých sekundách, ale inak je párovanie a tento spôsob použitia komfortný.

V štandardnom režime sú basy dynamické a jemné a veľmi dobre dopĺňajú ostatné zložky zvukového spektra. Hudobne k nim nemáme veľké výhrady, snáď iba k mierne zastretým výškam.

Názov modelu / Technické parametreHama Calypso
TypBluetooth 4.2
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektor
NFCnemá
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]18
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]26,90
thumbs-up-icon

Výhody

  • Pripojenie k 2 zariadeniam naraz
  • Pohodlné na dlhodobé nosenie
  • Podanie basov

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Špeciálny basový režim je až príliš skreslený
  • Nie sú skladateľné

Verdikt

Hama Calypso predstavujú cenový tip na veľké slúchadlá. Dajú sa použiť ako bezdrôtové alebo ich pripojíte káblom. Zvukovo sú fajn, aj vzhľadom na cenu.

Zapožičal: Hama Slovakia

Cena: 26,90 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.