Reproduktory netradičného tvaru vždy zaujmú. Tento je konštruovaný do vnútorných priestorov.

Nehľadajte tu žiadne zvýšenie odolnosti voči vode, je určený do obývačky ako sólo kus alebo ako jeden zo zapojených v páre. Dostupný je v bielej, čiernej a modrej farbe. Vychádza z dizajnu, ktorý je trvácnejší. Nič staromódne ani futuristické, skôr niečo medzi tým. Oblúk s rúčkou na uchytenie pri premiestňovaní je z hliníka, inak je telo z plastu. Potiahnutý je látkou. Onyx Studio 5 je stabilný a pokojne oň môžete aj zavadiť a nemal by sa prevrhnúť.

Na dosiahnutie najvyššieho hudobného výkonu je treba reproduktor aktívne napájať dodávaným adaptérom. Na batériu vydrží 8 hodín, hudobný výkon je pri batérii mierne nižší. Zvykli sme si ho počúvať s napájacím adaptérom, keďže inak by sme zbytočne degradovali jeho výkon. Ovládacie prvky vo farbe látkového povrchu sú nenápadné a dokonca ani LED svetlo nijako neruší. Reproduktor štandardne pripájate cez Bluetooth, no môžete využiť aj prepojenie cez audiokábel.

Ovládacie tlačidlá na Onyx Studio 5 sú vo farbe látkového poťahu

Zdôrazňujeme jednoduché párovanie cez Bluetooth. Výrobca pripravil reproduktor, ktorý rozbalíte a pripojíte. Vybavené, nič viac, žiadne študovanie manuálu a koľko sekúnd aké tlačidlo treba držať. To platí aj pre párovanie druhého zariadenia. Dá sa to spraviť počas prehrávania z už aktuálne pripojeného.

Označenie reproduktora  Technické parametreHarman/Kardon Onyx Studio 5
Typ1.1
Frekvenčný rozsah [Hz]50 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]50
Aux ináno
Bluetooth4.2
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť
Odolnosťurčený dovnútra
Výdrž batérie [h]8
Vyhotovenieplast
Rozmery [mm]284 × 291 × 128
Hodnotenie
Kvalita zvuku5/5
Výbava3/5
Pomer cena/možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]229

Výrobca použil zostavu výškového meniča s priemerom 25 mm a basového meniča s priemerom 120 mm. Basový dá o sebe určite vedieť, tu ekvalizér potrebovať nebudete. Dynamika basov je aj vďaka jeho veľkému priemeru naozaj výborná, až jemná. Spojenie týchto dvoch meničov je zaujímavé a hudbu si skutočne vychutnáte.

Na Onyx Studio 5 potrebujete adaptér, inak nebude hrať na plnom výkone

Lepšie ako použitie malého širokospektrálneho s basovým meničom. Kto by si chcel hudobný zážitok ešte rozšíriť, je možné zapojiť do seba dva takéto reproduktory. Z praktického pohľadu je tu ešte jedna výborná vlastnosť a tou je napojenie na dve Bluetooth zariadenia v rovnakom čase. Zjednodušuje to používanie, či už ho napojíte na smartfón a počítač alebo tablet, stačí pustiť hudbu a začne sa prehrávať z daného zariadenia.

thumbs-up-icon

Výhody

  • kvalita a detailnosť zvuku
  • zaujímavý tvar
  • dve spárované BT zariadenia naraz

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • zmena výkonu v režime na batériu

Verdikt

Harman/Kardon Onyx Studio 5 je lahôdka do domácnosti. Zaujímavý tvar na hrane retro a supermoderných kriviek bude niečo, čo si návšteva určite všimne. Zvuk je detailný, doplnený o basy. Budete ich počuť, avšak sú vyladené tak, aby neboli rušivé. Z našich skúseností treba reproduktor umiestniť aspoň pol metra nad zemou. Šírenie zvuku je vtedy ideálne.

Zapožičal: www.harmankardon.sk

Cena: 229 EUR

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.