Slúchadlá, ktoré sa dajú použiť ako drôtové aj bezdrôtové. Ide o veľký model na hlavu so 40 mm meničmi. Navzdory tomu ale nepôsobia tak mohutne. Mušle sú plochejšie a navyše s dizajnovým vykrojením. To ich ešte viac opticky zoštíhľuje.

Konštrukcia je plastová. Sú ľahké a nijako výrazne nebudú navyšovať hmotnosť batožiny. Ide ale o základnú konštrukciu. Mušle samotné sa nedajú sklopiť o 90° ani zložiť v spojovacom moste.

Ovládanie tvorí multifunkčné tlačidlo a dve tlačidlá označené ako plus a mínus. Tu výrobca poriadne znásobil funkcie. Tlačidlom na vypnutie nielen že prejdete do párovacieho režimu, ale aj prijmete alebo odmietnete hovor či ho znova vytočíte a ešte aj pozastavíte hudbu.

Ovládanie hlasitosti okrem toho slúži aj na posúvanie sa medzi skladbami. Nabíjajú sa cez microUSB konektor na pravej mušli. Z nej sa dá pripojiť 3,5 mm audiokábel. Vtedy budú fungovať aj s vybitou batériou, resp. pri zapojenom kábli sa nedajú ani zapnúť. Nie je na to dôvod. Na počúvanie hudby to bude stačiť, prídete síce o ovládanie hudby priamo z pravej mušle a možnosť telefonovania, no to asi pre mnohých nebude praktický limit.

Mušle sú uchytené tak, že majú len minimálny možný pohyb korekcie na uši. Nedajú sa viac sklopiť na uši, korigovať sa to dá zväčšením hlavového oblúka. Majú mäkké polstrovanie, ktoré je dostatočne jemné, hoci je trochu plytké. Podstatné je, že konštrukcia nie je silná a netlačí na uši.

Po zvukovej stránke ide o model pre nenáročných poslucháčov. Najmä pre tých, čo chcú bezdrôtové slúchadlá za čo najnižšiu cenu a v takejto konštrukcii. Majú rezervy vo zvuku najmä pri reprodukcii výšok. Nie je to nič dramatické, no pozornejšie ucho bude zastretosť počuť. Ich basový efekt sa nám zdal silný, na druhú stranu je to práve to, čo mnohí mladí dnes ocenia.

Názov modelu/Technické parametreHoco W12
TypBluetooth 4.1 / drôtové
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Typ konektoraI konektor
Certifikácia odolnostinemá
Výdrž batérie [hod.]12
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie1/5
Odhlučnenie od okolia2/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena/celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]50
thumbs-up-icon

Výhody

  • ľahké
  • fungujú aj bez nabitej batérie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • výraznejšie basy
  • skreslenie vysokých tónov

Verdikt

Hoco W12 sú cenový tip. Ideálne pre nenáročných používateľov, ktorí chcú veľké uzavreté mušle. Majú síce skreslenie zvuku, no myslíme, že je tu skupina používateľov, ktorá ho ocení. Zvýraznené basy sú niečo, čo naozaj máte mnohí radi a tu si ich vychutnáte do sýtosti. Sú bezdrôtové, ale nám sa aj tak najviac páči to, že ich môžete používať aj v klasickom káblovom režime.

Zapožičal: www.hocostore.sk

Cena: 49,90 eur

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.