Novinka od firmy Honor je ašpirant na titul najlepší pomer cena/výkon na trhu.

Honor Play je smartfón, ktorý nás príjemne prekvapil svojou cenou. Za 329 eur totiž dostanete telefón, ktorý je ešte stále vybavený prémiovým procesorom pre vlajkové lode od Huawei a Honor.

Kirin 970 síce dostane už o necelé dva mesiace svojho nástupcu v podobe prvého smartfónu s procesorom Kirin 980, avšak stále ponúka skvelý výkon, ktorý vysoko prevyšuje výbavu dnešných telefónov strednej triedy. 10 mesiacov starý procesor, ktorý je určený pre vlajkové lode, je jednoducho lepší ako procesory strednej triedy.

Huawei dokonca dokázal tento procesor vylepšiť tak, aby bol graficky ešte výkonnejší. Funkciu s názvom GPU Turbo podporuje aj Honor Play, využívajú ju však iba niektoré hry ako Asphalt 9 či PUBG. V týchto hrách dokáže telefón ponúknuť lepší výkon a zároveň aj vyššiu efektivitu spotreby batérie, takže sa môžete hrať o niečo dlhšie. GPU Turbo je pritom funkcia, ktorú dostal Kirin 970 iba prednedávnom.

Honor Play

Honor Play má veľký displej s výrezom

Dizajnom neprekvapí, poteší detailmi

Honor Play sa tvári ako herný telefón, avšak na jeho dizajne či výbave to nie je vyslovene poznať. Zachováva si štandardný dizajn, ktorý je v súlade s dnešnými telefónmi tohto výrobcu, pričom nechýba ani výrez displeja. Zadná strana je z hliníka a so zadným snímačom odtlačkov prstov. Vyzerá však elegantnejšie ako 90% konkurencie. Páči sa nám aj vertikálny nápis Honor a AI camera, inšpiráciou je Huawei P20.

Základom telefónu je 6,3-palcový displej s rozlíšením 1080 × 2340 pixelov. S jeho kvalitou sme boli spokojní, páčilo sa nám jasné a živé zobrazenie farieb. Dobrá bola aj čitateľnosť na slnku, avšak pri nosení slnečných okuliarov bol displej tmavý a nebolo možné rozoznať objekty na ňom. Tento problém sme si všimli aj pri testovaní Xiaomi Mi A2.

Honor Play

Honor Play a jeho zadná strana. Vyzerá štýlovo, na chrbte je aj snímač odtlačkov prstov

Najlepší pomer cena/výkon na trhu?

Hlavným lákadlom Honoru Play je pomer cena/výkon. Základom je už spomenutý procesor Kirin 970 s umelou inteligenciou. Dopĺňa ho 4 GB operačná pamäť a 64 GB úložisko. Reakcie telefónu boli bleskové, výborne si poradil aj s hrami. Treba však dodať, že v niektorých momentoch pri hraní Shadowgun Legends sa výrazne zapotil. Predpokladáme, že ak sa vývojár hry rozhodne integrovať podporu pre GPU Turbo, tak zážitok bude lepší. Avšak je tu jedno veľké ale – budú mať vývojári záujem o implementovanie tejto funkcie?

3750 mAh batéria ponúka výbornú výdrž batérie, ktorá môže dosahovať až 2 dni a niektorých používateľov poteší 3,5 mm jack. Nechýba ani NFC, ktorý z nepochopiteľných dôvodov ignorovalo Xiaomi v prípade modelu Mi A2. Honor vybavil telefón rýchlonabíjačkou s výkonom až 18 W.

Honor Play

Honor Play má vo výbave USB-C port aj 3,5 mm jack

Nejde o technológiu SuperCharge, ktorú si nechávajú Huawei aj Honor iba pre vlajkové lode. Technicky by ju však mohol podporovať aj Honor Play. Výrobca sa rozhodol inak. Ani štandardné rýchle nabíjanie však nie je na škodu. Operačný systém Android 8.1 využíva nadstavbu EMUI 8.2. Všimli sme si drobné dizajnové úpravy rozhrania, napr. okienka s notifikáciami menej splývajú s panelom rýchlych nastavení.

Honor Play nemá vyslovene herné funkcie, ktoré by ste nenašli v iných zariadeniach tohoto výrobcu. Vyniká však silnejším vibračným motorčekom, takže vibrácie telefónu pri hraní, ale aj v rámci notifikácií sú silnejšie. A tiež ponúka aj reprodukciu zvuku, ktorá vytvára priestorový efekt. Subjektívne sme však preferovali hrať so slúchadlami.

Honor Play

Honor Play obsahuje v balení aj silikónový ochranný obal

Recenzia je rozdelená do dvoch častí:

1. strana: Dizajn, konštrukcia a výkon
2. strana: Fotoaparát, verdikt a technické parametre

1 2

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Komentáre sú uzavreté