Super vybavený smartfón od Honoru šplhá tak vysoko, že sa porovnáva s vlajkovými loďami iných výrobcov. Na tom by nebolo nič zlé, naše testy ukazujú, že toto porovnanie nie je vôbec scestné. Zároveň má vyššiu cenovku, na čo pri Honore až takí zvyknutí nie sme.

Podobne ako iné TOP telefóny na trhu, prichádza aj View20 s unikátnym zadným krytom. Taký sme ešte nevideli a je to príjemné spestrenie toho, ako má telefón vyzerať. Špeciálna povrchová úprava, Aurora Nanotexture Design, vytvára v odleskoch písmeno V. Je to pútač pozornosti a ľudia si tento nezvyčajný odlesk všimnú. Máme to vyskúšané. Dostupný je v čiernej, modrej a červenej farbe. Odporúčame niektorú z dvoch posledných.

Základom je displej

Detail na hlavný 3D fotoaparát

Kruhový výrez v displeji je niečo, čo hneď zaujme. Páči sa nám tento spôsob vyhotovenia. Vo výreze je umiestnený 25 Mpx fotoaparát. Výrobca tento výrez nazýva All-View a vďaka nemu máte displej takmer so 100 % pokrytím prednej plochy smartfónu. Reproduktor na telefonovanie je ale takmer na hornej hrane a je tam aj notifikačná dióda. Tú nevidíte, ak si telefón nedáte šikmo k sebe, aby ste zároveň videli na hornú hranu. Nie je to kritické. Nám sa to páči. Dióda nebude rušiť a kto ju chce, umiestnite telefón tak, aby ste na ňu videli. Vďaka tomuto celému máte k dispozícii 6,4″ Full HD+ displej v tele, ktoré nie je zas také veľké.

Nabíjanie smartfónu je cez USB-C konektor s technológiou superrýchleho nabíjania od Huawei. Je vynikajúce a pri batérii s kapacitou 4000 mAh nutné. Za polhodinu ju nabijete na viac ako 50 %. Telefón vydrží celý pracovný deň častého používania. Môže za to riadenie spotreby novým Androidom 9 a tiež nadstavbou Magic UI 2.0.1, ktorá vychádza z pôvodného EMUI 9.0.1.

Hardvérová výbava je silná, procesor Kirin 980 AI je zatiaľ to najvýkonnejšie, čo Huawei (HiSilicon) má. Pri kúpe sa treba rozhodnúť, akú pamäťovú verziu chcete. Nie je tu totiž slot na pamäťovú kartu. Na výber sú verzie 6/128 GB a 8/256 GB. Nechýba NFC, Bluetooth 5.0, Wi-Fi AC a tiež infraport alebo 3,5 mm audiokonektor.

Ovládanie

Na ovládanie sa dajú používať gestá. Na displeji máte ochrannú fóliu od výroby, takže pohyb späť, teda zboku displeja doprostred, vás bude škriabať na prste. Nie je to také pohodlné ako na iOS, ktorý s týmto ovládaním prišiel ako prvý. Druhá vec, ktorá nám prekážala, bola zmena v ovládaní cez virtuálne tlačidlá. Je na vás, aký spôsob ovládania systému si zvolíte. Avšak pri celoobrazovkovom režime sa skryté tlačidlá nezobrazia potiahnutím prsta zdola obrazovky nahor. Musíte ich vyvolať pohybom prsta zhora displeja nadol. Toto sa výrobcovi s jeho rozhraním nepodarilo.

Už tak je telefón dlhý, prečo je drvivá väčšina ovládacích prvkov a gest orientovaná na potrebu dočiahnuť až hore na displej? Česť vývojárom niektorých aplikácií, ktorí dávajú tlačidlá na spodnú časť obrazovky. Ovládanie gestami podporuje aj Honor 10 Lite, ktorý sme takisto testovali v tomto čísle. Má ale pomalší procesor a je to poznať. Tu napríklad ovládanie gestami neodporúčame, nie je také plynulé.

Fotoaparát

4,5 mm otvor na fotoaparát a displej takmer na celej ploche prednej strany

Nie je len nejaký obyčajný s umelou inteligenciou. Má 48 Mpx na zachytenie najmenších detailov a doplnok ku hlavnému čipu tvorí 3D fotoaparát. Je určený nielen na meranie hĺbky objektu a portrétové fotografie. Po pripojení k TV alebo inému kompatibilnému zariadeniu môžete View20 využiť podobne ako Kinect od Microsoftu. Fotoaparát bude snímať vaše pohyby, na základe ktorých budete ovládať postavičku v hre alebo vykonávať pohyby podľa zamerania hry. Fotky sú vynikajúce, denné aj nočné. Na fotoaparát sa môžete spoľahnúť.

thumbs-up-icon

Výhody

  • zadná strana
  • 3D fotoaparát
  • vysoký výkon
  • All-View displej

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • vyššia cena

Verdikt

Honor View20 je vynikajúci smartfón. Jeho technické parametre sú hodné porovnávania s vlajkovými loďami iných výrobcov. Avšak v tomto sme striedmi. Honor má svoj systém a svoje výhody a nie je možné porovnať len výkon CPU alebo ostrosť 48 Mpx fotky. Páčila sa nám nadštandardná výbava, a to, že sú tu všetky možnosti konektivity. V teste AnTuTu sme namerali 277 612 bodov. A to je tesne pod výkonom Samsung Galaxy Note9.

Cena: 579 EUR/128 GB alebo 649 EUR/256 GB

Zapožičal: Honor

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.