Technologicky vyspelé slúchadlá, ktoré sa hodia aj pre tých, čo im slúchadlá od Applu nedržia v ušiach.

Prvotne sú však zaujímavé niečím iným. Majú totiž adaptívne odhlučnenie, no sú vo vyhotovení ear-buds, nie in-ear. Vhodné pre používateľov, ktorí si neradi vopchajú silikónové náušníky do zvukovodu. Na ne sa ale výrobcovia spoliehajú a pomáhajú aktívnemu odhlučneniu aj po pasívnej stránke.

Huawei na to ide inak a poradil si s okolitým hlukom aj pri takto voľne položených slúchadlách v uchu. Dostupné sú v bielej aj čiernej farbe. Subjektívne sa nám viac pozdávajú v bielom vyhotovení, kde strieborná spodná časť tak veľmi nekričí. Majú dotykové ovládanie a každé slúchadlo môže mať na dvojité ťuknutie priradenú vlastnú funkciu.

Všetko sa nastavuje cez aplikáciu Huawei AI Life. Ak máte smartfón Huawei alebo Honor s rozhraním EMUI 10 a otvoríte nabíjaciu kolísku, zobrazí sa hlásenie o spárovaní alebo pripojení. Podobne to poznajú používatelia smartfónov Samsung a slúchadiel Galaxy Buds.

Nabíjacia kolíska nabije slúchadlá 5×, čo je dostatočne veľa, navyše máte možnosť nabíjať kolísku bezdrôtovo, napríklad aj vaším smartfónom. Klasické nabíjanie je 6 W a je teda 3× rýchlejšie ako bezdrôtové. Potešila nás prítomnosť portu USB-C

Huawei FreeBuds 3

Huawei FreeBuds 3

FreeBuds 3 už používajú nový spôsob pripojenia cez Bluetooth. Každé slúchadlo sa pripojí k smartfónu samostatne. To znižuje celkovú latenciu a eliminuje poruchy signálu. Na toto výrobca použil v slúchadlách vlastný procesor Kirin A1 a zatiaľ najvyššiu verziu Bluetooth 5.1.

Ide o jeden z mála produktov, kde je BT v tejto verzii. Stabilita spojenia bola vynikajúca, ako aj samotné párovanie alebo používanie slúchadiel. Zo stránky stability prekonávajú FreeBuds 3 drvivú väčšinu slúchadiel na trhu.

Huawei FreeBuds 3

Huawei FreeBuds 3

Inteligentné odhlučnenie sa prispôsobí okolitému hluku, vy si ale môžete nastaviť úroveň odhlučnenia. Spočiatku bola pre nás mierne mätúca. Najvyššie nastavenie totiž nie je plne univerzálne a najvyššia intenzita je vhodná do hlučného prostredia, inak budete v ušiach počuť šum.

S nastaveniami sa treba pohrať. V prípade, že dáte nastavenia na maximum, budú zosilnené nízke tóny. To je vhodné na pohyb po ulici. Výrobca prispôsobil umiestnenie mikrofónov tak, aby odolali rušivým zvukom vetra do jeho rýchlosti 20 km/h.

Po zvukovej stránke sú absolútne vynikajúce. Čistý zvuk s extra dobrou dynamikou basovej zložky. Spočiatku sme mali obavy, ako budú prenášané basy, najmä kvôli konštrukcii. Práve konštrukcia pomáha lepšiemu prenosu rezonancie, v oblasti nízkych tónov.

Slúchadlá prenášajú vibrácie o kosť pri uchu, takže ich zosilňujú. To je presný opak toho, keď používate podobný typ slúchadiel. Tie keď nedoliehajú úplne tesne, prichádzajú o basovú zložku. Zvukovo sú skrátka vynikajúce.

Názov modelu / Technické parametreHuawei FreeBuds 3
TypBluetooth 5.1
Veľkosť meniča [mm]14
Odhlučnenie od okoliaadatpívne ANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Typ konektoranemá
NFCnemá
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]4
HodnotenieVýsledky
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • Spôsob párovania
  • Kvalitný zvuk a dynamické basy
  • Prispôsobiteľné ANC
  • Tvar nabíjacej kolísky

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Dlhé oznamovanie aktivácie a deaktivácie ANC

Verdikt

Huawei FreeBuds 3 sú technologická ukážka toho, ako si Huawei predstavuje skutočne bezdrôtové slúchadlá. Dobre držia v uchu a používajú množstvo detailov po konštrukčnej a technologickej stránke, aby ste dostali ten najlepší hudobný zážitok. Tento model nás príjemne prekvapil.

Zapožičal: Huawei

Cena: 199 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.