Toto je trochu inak zameraný reproduktor. Štýlovo je vhodný skôr na záhradu alebo párty vonku. Je to typický reproduktor pre mladých, ale používať sa dá v každom veku.

Pôvodne vychádza z modelu Boombox, ktorý vyzerá takmer identicky. Dvojka je „nafúknutejšia“ a rozmerovo mohutnejšia. Hlavný rozdiel je vo výkone, je tu nárast o 20 W RMS celkovo a novšia verzia Bluetooth 5.1. Reproduktor funguje v dvoch režimoch. Pri externom napájaní z neho dostanete 2 × 40 W RMS, v režime pri práci zo vstavanej batérie dostanete 2 × 30 W. Zaujímavosťou je však aj to, že zostala doba prehrávania z batérie. Tá je rovnako 24 hodín, ako pri minulom, menej výkonnom modeli.

JBL Boombox2

JBL Boombox2, Zdroj: JBL

Navrhnutý je tak, aby sa dal ľahko prenášať a jeho vrchná strana je s veľkou rukoväťou. Podobne ako „magič“ z 80. rokov. Tu ale v oválnom dizajne a s odolnosťou, ktorú značka JBL poskytuje už takpovediac štandardne. V tomto prípade je tu certifikácia IPX7 a nič sa nestane, keď vám spadne do vody.

Na výber je v dvoch variantoch, čiernej a vojenskom hnedo-zelenom maskovaní. Jeho zaujímavosťou je, že stojí na oválnej podstave. Sčasti sa podobá na vzducholoď. Celkovo aj napriek veľkým rozmerom ide o nenápadný kúsok. Ovládacie prvky sú v tomto prípade čierne a biele podsvietenie majú len tlačidlo na zapnutie a Bluetooth. Ukazovateľ stavu batérie je v spodnom časti valca. Za nás je to jedno z najprijateľnejších riešení, ako vyrobiť reproduktor, ktorý nebude mať zbytočne veľa efektov. Ak chcete toto, je tu napríklad JBL Pulse 4.

Aj tu sa dajú prepojiť reproduktory medzi sebou. Funkcia JBL PartyBoost navzájom prepojí reproduktory s touto technológiou. Čo sa týka samotného prepojenia cez Bluetooth, aj tu sa dajú pripojiť dve zariadenia naraz a potom sa medzi nimi prepínať.

Hudobne je to poriadna nálož. Boombox2 sa nachádza presne na hranici klasických multimediálnych reproduktorov a tzv. JBL PartyBoxov. Zvuk je silný a naozaj z neho dosiahnete maximum. Rozdiel vo výkone sme pociťovali až pri vyššej hlasitosti. Pri „izbovej párty“ ho pokojne môžete používať aj v režime na batériu. Reálne nebudete ukrátení.

JBL Boombox2

JBL Boombox2, Zdroj: JBL

thumbs-up-icon

Výhody

  • Pevný a odolný
  • Silný a dynamický zvuk
  • Nerušivý dizajn

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Žiadne podstatné

Verdikt

JBL Boombox2 je voľba pre tých, čo chcú naozaj poriadny zvuk aj na záhradu alebo ihrisko a priplatia si trochu viac. Tu sa na poriadny zvuk naozaj nehráte, tu ho dostanete. Aj s extra basovým ale stále vyváženým spôsobom reprodukcie.

Cena: 499 €

Zapožičal: www.jbl.sk

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.