Pri testovaní týchto slúchadiel nás príjemne prekvapil ich zvukový prejav.

Najmä keď zoberieme do úvahy ostatné testované modely s cenou minimálne o 20 eur nižšou. Presne sme počuli ten rozdiel. V JBL použili 40 mm meniče, no stále v kompaktnom tele. Kábel je vedený z pravej mušle a dá sa odobrať. Má látkový poťah a aj keby sa vám ho nedopatrením podarilo poškodiť, ľahko ho vymeníte. Navyše je odolný voči zamotávaniu. Látkový poťah nájdete aj na spojovacom oblúku.

Polstrovanie mušlí je koženkové, mäkké a slúchadlá pevne držia na hlave bez nadmerne silného prítlaku. Prepojovací kábel je 4-pólový a je na ňom umiestnený mikrofón s tlačidlom. Takto sa dajú slúchadlá použiť na telefonovanie. Rovnako aj model E35 umožňuje skladanie a úsporné prenášanie. Sklopenie mušlí a ich zloženie ich zmenší na minimum aj v preplnenej batožine.

Zvukovo sa slúchadlá podobali na modely s 50 mm meničom. Je tu široký dynamický rozsah, ktorý umožní využitie nielen s mobilom na hudbu. Tiež aj na hranie hier alebo pozeranie filmov s rozšíreným stereo zvukom. Slúchadlá veľmi dobre reprodukujú basy. Zreteľné stredy a výšky budete počuť od prvého momentu reprodukcie.

Hodnotenie

+ skladateľná konštrukcia, mäkké polstrovanie, optimálny prítlak, kvalitný zvuk
– žiadne podstatné

Zapožičal: www.jbl.sk
Cena: 69,90 EUR

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreJBL E35
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraL konektor
Skutočná hmotnosť [g]160
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / výkon4/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom decembrovom vydaní TOUCHIT č. 10/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia slúchadiel Panasonic RP-HF500M: Kvalitný zvuk za málo peňazí

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.