Edícia na behanie, kompatibilná aj s chôdzou a počúvaním hudby len tak pri oddychu. Univerzálne slúchadlá, ktoré majú ojedinelé vyhotovenie. Dajú sa totiž použiť dvomi spôsobmi.

Nosiť ich môžete s káblom okolo ucha alebo len tak spoza krku priamo do ucha. Štuple majú totiž obojsmerný dizajn, vďaka ktorému si ich nikdy nedáte do uší naopak. Na oboch nájdete označenie L a R. Svoj spôsob nosenia si ale prispôsobíte a naučíte sa ho nosiť podľa toho, či ich chcete viesť omotaním cez ucho alebo priamo.

Záhlavný kábel je zložený z dvoch častí, modulu s batériou a ovládačom. Je dobre vyvážený a slúchadlá sa nevyťahujú z ucha. Toto je oveľa lepší spôsob, ako umiestnenie všetkého do jedného modulu. Zároveň sa rýchlejšie naučíte, ktoré slúchadlo chcete mať v pravom a ľavom uchu. Pomocníkmi budú práve moduly. My sme sa naučili nosiť ich tak, aby bol ovládač s tromi tlačidlami vedúci z pravého ucha. Jeho umiestnenie je vhodné aj na telefonovanie a ani v košeli si ho nebudete nijako tlmiť. Slúchadlá sa nabíjajú microUSB káblom a ich nabitie trvá až dve hodiny. Výdrž 6 hodín sa viac podobá na skutočne bezdrôtové slúchadlá, ale dá sa na to zvyknúť. Pripadalo nám, že ich treba nabíjať častejšie.

Zložením z uší sa spoja vďaka magnetickým koncom slúchadiel, a tak vám nebudú plantať po hrudníku. Výrobca použil špeciálne tvarované aretačné krúžky okolo štupľov. Netlačia, nespôsobujú svrbenie a zároveň sú navrhnuté tak, aby vás nezranili pri vytrhnutí slúchadiel z ucha. Pohodlné sú aj nadstavce do uší, ktoré sú v balení v troch veľkostiach.

Hudobne sú veľmi dobre vyladené. Máte možnosť využiť aj zosilnený basový efekt cez váš ekvalizér a slúchadlá si stále zachovajú vyváženú kvalitu prejavu. Hudobne patria medzi jedny z najlepších modelov, aj preto nás prekvapila nízka predajná cena.

TypBluetooth 4.1
Veľkosť meniča [mm]8
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraN/A
NFCnemá
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]6
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]49,90
thumbs-up-icon

Výhody

  • Konštrukcia na obe uši
  • Stabilné držanie pri pohybe
  • Magnetické upínanie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Výdrž iba 6 hodín na jedno nabitie

Verdikt

JBL Endurance Run BT sú vhodné pre športovcov, ale aj do kancelárie. My sme si ich obľúbili najmä kvôli tomu, že stabilne držali pri športe a na krku nijako nezavadzali. Ideálne ako celodenné slúchadlá, ktoré chcete využiť aj na telefonovanie a počúvanie hudby na cestách.

Zapožičal: www.jbl.sk

Cena: 49,90 €

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.