Najväčšie slúchadlá z noviniek JBL prinášajú aktívne odhlučnenie a k tomu odpovedajúce funkcie, na ktoré sme už pri tejto značky zvyknutí.

Teda nielen samotné ANC, ale aj Ambient AwareTalkThru. Sú to funkcie, ktoré umožnia počúvať hudbu a zároveň počuť aj okolie. Nemusíte si ich dávať dole z hlavy, no ak si ich aj dáte, prehrávanie hudby sa automaticky pozastaví. Následným založením na hlavu sa znova spustí. Komu by táto funkcia nevyhovovala, dá sa v aplikácii vypnúť.

Výrobca ich spravil univerzálne, a tak ich môžete použiť aj ako káblové slúchadlá. Takže vo výsledku nemusíte mať batériu nabitú vôbec.

Nabíjajú sa cez USB-C kábel a na jedno nabitie vydržia až 50 hodín prehrávania. So zapnutým aktívnym odhlučnením to je o desať hodín menej. Toto sú doby, ktoré znižujú potrebu slúchadlá neustále nabíjať a počas týždňa ich vďaka tomu máte vždy pripravené na použitie. Keby sa aj stalo, že sú úplne vybité a chcete ich použiť v bezdrôtovom režime, stačí ich na 10 minút pripojiť k nabíjačke a máte zvuk na ďalšie 4 hodiny.

Rovnako aj tento model podporuje rýchle párovanie od Googlu. Stačí ich len zapnúť a telefón ich nájde a ponúkne buď párovanie alebo ich opätovné pripojenie. Toto celkovo uľahčuje používanie alebo pripojenie k novému zariadeniu.

Dajú sa použiť vo forme zdvojeného pripojenia. Klasická situácia s pripojením k notebooku môže byť doplnená o pripojenie k telefónu. Pri pozeraní filmov z počítača neprídete o telefonický hovor a zvuk sa automaticky prepne na použitie so smartfónom. Aplikácia My JBL Headphones podporuje nastavenie automatického vypnutia ako aj nastavenia hlasového asistenta alebo stiahnutie aktualizovaného firmvéru.

Kompletné ovládanie slúchadiel je na pravej mušli, ľavá obsahuje konektor USB-C. Na ich použitie nepotrebujete aplikáciu a dajú sa použiť len tak, ako sú.

Používajú 40 mm meniče a zvuk JBL Signature Sound. Ten sa dá cez aplikáciu prispôsobiť ekvalizérom alebo cez ľubovoľný iný ekvalizér. Majú skladaciu konštrukciu a látkový poťah na spojovacom moste. Náušníky sú potiahnuté koženkou, čo síce môžete pocítiť v lete na intenzívnejšom potení, no zároveň získavate lepšie priľnutie na pasívne odhlučnenie.

Kvalita zvuku je veľmi dobrá, pocítite skutočné detaily a doslova vás pohltí. Budete prekvapení tým, čo všetko vaša hudba obsahuje a ako odteraz počujete svoje obľúbené skladby.

Verdikt

JBL Live 660NC sú veľké slúchadlá na uši s vynikajúcim zvukom. Extra dlhá výdrž na jedno nabitie a párovanie k dvom zariadeniam naraz dopĺňa prepracované ANC.

Cena: 179 €

Zapožičal: www.jbl.sk

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.