Špeciálne pre športovcov a s dlhou výdržou na batériu. Už žiadne výhovorky a argumenty výrobcov, že batéria je tak akurát na tréning.

Slúchadlá vydržia prehrávať hudbu 9 hodín a vy nebudete stále myslieť na to, že ich treba nabíjať. Nabíjanie je ešte cez microUSB konektor. Výrobcovia ho majú radi nielen preto, že je licenčne lacnejší, ale je aj menší.

Slúchadlá majú viacero špeciálnych funkcií a konštrukčných prvkov. Hlavný prvok, kvôli ktorému si tieto slúchadlá vyberiete, je závesný systém poza ucho. Náušníky Sport Flex Fit sú príjemné a nijako netlačia, ani neškriabu. Dobre sadnú do ucha a na výber máte z troch veľkostí. Tento systém je určený na to, aby sa slúchadlá nielen udržali v uchu, ale aby sa aj vytiahli, ak je to potrebné. Nezrania vás pri ich zachytení o iný predmet.

Veľký ovládací prvok má vystúpené tlačidlá a rýchlo ich nahmatáte. Špeciálne tlačidlo na boku aktivuje režimy TalkThru a Ambient Aware. Postupne sa stíši hudba, aby ste počuli hlasy okolo vás, prípadne si ponecháte hudbu naplno, avšak aj s priepustnosťou okolitých zvukov. Vhodné na behanie v priestranstve, kde potrebujete počuť. Dlhým podržaním tohto tlačidla spustíte hlasového asistenta.

Majú vodoodolnosť IPX7, pozor si treba dať len na to, aby ste mali konektor na nabíjanie zakrytý. Celkovo sú poriadne pevné, použitím hliníka výrobca nenechal nič na náhodu. Keď ich nepoužívate, zložíte ich z krku a slúchadlá sa o seba magneticky pripnú. Na kábli je štipec, ktorým ho pripnete na golier oblečenia.

Lepšie budú držať. Pri aktivite by vám ovládací prvok s batériou na pravej časti kábla ťahal zvyšok. Slúchadlá sa dajú opláchnuť, odolajú potu a môžete ich používať aj počas celého dňa. Dobre sa nosia, hoci pre ich hliníkovú konštrukciu aj väčší objem ich budete cítiť.

Po hudobnej stránke získavate výborne hrajúce slúchadlá. Majú silné basy, ale aj prenikavé výšky a stredy. Zvuk si vychutnáte v istej rovnováhe, no vysoké a stredné pásmo nemuselo byť až takpovediac „priezračné“. Je to dané ale aj tým, že slúchadlá budú mať istú vôľu voči uchu. Výrobca tak vykompenzoval nedoliehanie. Keby sa vám v ušiach pohli, stratili by ste všetky nízke tóny. Toto je ďalšou hlavnou výhodou modelu Pivot. Nebudete ich musieť stále naprávať a zatláčať hlbšie do ucha.

Názov modelu / Technické parametreJBL Under Armour Sport Wireless Pivot
TypBluetooth 4.2
Veľkosť meniča [mm]5,8
Odhlučnenie od okolianie
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoranemá
NFCáno
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]9
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]139,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • Špeciálne navrhnuté na športovanie
  • Odolnosť IPX7
  • Výdrž na batériu
  • Kvalita zvuku, kompenzácia voľnosti v uchu

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Žiadne podstatné

Verdikt

JBL Under Armour Sport Wireless Pivot sú výborné slúchadlá na športovanie. Držia v ušiach, majú bezpečné odnímanie, ak by sa vám vytrhli a ešte aj dlho vydržia na jedno nabitie. Dajú sa nosiť aj mimo športovania. Kvalita hudby je výborná, najmä priezračnosť zvuku celkovo.

Zapožičal: www.jbl.sk

Cena: 139 €

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.