Skutočne bezdrôtové slúchadlá a za výbornú cenu. Ide o druhú generáciu, ktorej zlepšením je hlavne dlhší čas na jedno nabitie.

Teraz vydržia 6 hodín prehrávania hudby a nabíjacia škatuľka ich nabije celkovo 5-krát. Vďaka tomu si nemusíte robiť starosti s nabíjaním a je to praktické. Často sa totiž stane, že slúchadlá vložíte do škatuľky, no neuvedomíte si, že sa nenabíjajú. Energie budete mať dostatok.

Druhým prvkom, ktorý určite oceníte, sú ich rozmery. Výrobca ich ešte zmenšil a vložíte ich do ucha takmer celé. Nebude vám vytŕčať veľký kus plastu a dá sa s nimi aj ležať na uchu. Hoci hranatejší tvar už v takejto polohe budete cítiť. Puzdro je takisto veľmi malé a dá sa nosiť vo vrecku bez toho, aby vám zavadzalo. Nabíjate ho cez USB-C alebo bezdrôtovo.

Odolajú spoteniu alebo jemnému dažďu. Tým, že veľmi dobre držia v uchu, budete ich môcť používať aj pri športe. V balení sú tri veľkosti nadstavcov.

Na ovládanie majú tlačidlá. Toto je dobrá alternatíva, komu dotykové ovládanie prekáža. Môžete ho využívať na hovory alebo pohyb medzi skladbami podľa počtu stlačení. Podporujú kodek AAC a spojíte ich cez Bluetooth 5.0. To je inak veľmi jednoduché a stačí ich len vybrať z puzdra, žiadne zložité nastavovanie.

Hrajú dobre a detailne, úpravou ekvalizéra si môžete ešte viac zintenzívniť basový zážitok.

thumbs-up-icon

Výhody

  • Nízka cena
  • Malá škatuľka na nabíjanie
  • Výdrž 6 hodín na jedno nabitie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Nie sú vodoodolné
  • Zvuk je vhodné doladiť ekvalizérom

Názov modelu / Technické parametreLamax Dots2
TypBluetooth 5.0
Veľkosť meniča [mm]N/A
Odhlučnenie / Ambientnie / nie
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoranemá
NFCnie
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]6 s ANC a BT
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]49,90

Verdikt

Lamax Dots2 sú náš cenový tip na skutočne bezdrôtové slúchadlá. Kúpite ich za cenu do 50 eur a ešte k tomu sú naozaj miniatúrne. Nebudú vám veľmi trčať z uší. Ako vidno, aj za málo peňazí sa dá kúpiť v tomto segmente dobrý produkt.

Zapožičal: Lamax

Cena: 49,90 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.