Po materiálovej stránke tu nie je drevo, ale vynikajúca imitácia plastom.

Toto je taký šikovný a kompaktný model, nechýba mu ale pasívny žiarič a spredu dva širokospektrálne meniče. Zvukovo je dostatočne výkonný aj na ozvučenie väčšej miestnosti. V našom teste sa nachádza presne na pomedzí troch testovaných reproduktorov. Jeho výkon je niekde uprostred a takisto aj jeho cena.

Ovládanie je na hornej strane a opäť klasickou zostavou multimediálnych tlačidiel. Samostatné tlačidlá na hlasitosť a hudbu a tlačidlo na pozastavenie hudby a hovory. Ukazovateľ batérie má 4 zelené LED diódy na hornej strane. Efektný prvok k hnedo-čiernej kombinácii. Nabíjanie cez microUSB je klasikou.

Zvykneme ho kritizovať, no výrobcovia zatiaľ neradi opúšťajú zažité štandardy. Výhovorka na cenu asi len tak neobstojí. Najmä ak Creative v našom teste ukazuje, že sa to dá. V prospech reproduktora hrá nielen jeho dobrý zvukový prejav, ale aj výdrž na batérie. Tá je až 20 hodín a tak sa nám nestalo, že by bol vybitý. Treba mu ale vyčleniť jednu stabilnú nabíjačku, na ktorej ho pravdepodobne budete stále používať.

Výkonovo nemá ďaleko od väčšieho modelu Soul1. Celkový prejav je mierne slabší, najmä kvôli veľkosti ozvučnice. Chýbajúcich 5 W na výkone nepoznáte, na celkovom rozmere však áno. Ak teda chcete menší reproduktor, toto je vhodný adept. Dva rovnaké reproduktory môžete prepojiť bezdrôtovo a zvukový zážitok ešte rozšíriť.

Zvukovo je veľmi dobre vyladený. Výšky aj stredy sú tak akurát. Nie síce také čisté ako u drahších reproduktorov, no neprejavuje sa tu jedna zásadná chyba. Tou je napríklad príliš intenzívny prejav. Basová zložka vhodne dopĺňa reprodukcie a pomerne stabilný prejav si drží aj pri vyššej hlasitosti. Príliš veľká hlasitosť však deformuje vyváženosť reprodukcie.

Označenie reproduktora / Technické parametreLamax Flow1
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]30
Aux ináno
Bluetooth4.2
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
Odolnosťnemá
Výdrž batérie [h]20
Vyhotovenieplast
Rozmery [mm]70 × 88 × 195
Hodnotenie
Kvalita zvuku4/5
Výbava3/5
Pomer cena / možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]79,90
thumbs-up-icon

Výhody

  • Výborná imitácia dreva
  • Výdrž na batériu
  • Vyvážený hudobný prejav

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Rušivé zvuky počas zapnutia a vypnutia

Verdikt

Lamax Flow1 je kompaktný reproduktor s vyváženou reprodukciou. Kto nepotrebuje odolnosť voči vode a chce niečo na doma, napríklad k hnedému nábytku, toto je perfektná voľba.

Zapožičal: Lamax Electronics

Cena: 79,90 €

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.