Cenový tip na slúchadlá za krk. Sú ľahké, dobre sa ovládajú a hrajú celkom dobre. Plastová konštrukcia je ľahká a tento spôsob vyhotovenia nás teší.

Slúchadlá síce nebudú také pevné ako modely s hliníkovými prvkami, avšak nebudú ani také ťažké. Hlavný ovládací prvok, v ktorom je aj batéria, vedie z pravej mušle. Špeciálne tu upozorňujeme na fakt, že celková nízka hmotnosť je pozitívom a ochranou proti vypadávaniu pravej mušle.

Tri veľké tlačidlá sa ovládajú dobre a sú kombinované. Primárne slúžia na úpravu hlasitosti a pozastavenie hudby. Dajú sa s nimi preskakovať prehrávané skladby a prijímať hovory ako aj aktivovať digitálny asistent vo vašom smartfóne. Balenie slúchadiel obsahuje tri veľkosti nadstavcov a nabíjací kábel microUSB. Tu nám starší konektor až tak výrazne neprekáža. Slúchadlá tohto typu ho stále majú ako štandardný prvok. Jeho adaptácia na novší typ je pri bezdrôtových slúchadiel s prepojovacím káblom len pozvoľná.

Tips1_ovladanie

Batéria vydrží 5 hodín. To nie je príliš dlho na tento typ. Je ale pravdou, že výrobcovia často pridávajú akumulátor ako samostatný prvok. Na spojovacom kábli by ste tak mali ovládacie tlačidlá a samostatný plastový prvok na batériu. V pohotovostnom režime vydržia do 100 hodín, a tak ich odporúčame aj ako slúchadlá do kancelárie. Keď ich nechcete mať na ušiach, zložíte si ich a zostanú uchytené o váš krk. Stále ich môžete mať pripojené k smartfónu a v prípade potreby použiť pri telefonovaní. Páčila sa nám možnosť pripojenia dvoch zariadení.

Ak počúvate hudbu na notebooku a začne vám zvoniť telefón, hudba sa pozastaví a vy môžete slúchadlami telefonovať cez mobil. Rovnako to funguje aj pri hudbe. Na to, aby sa spustilo prehrávanie z druhého zdroja, potrebujete preskočiť skladbu, pustenie pozastavenej neprepne audiozdroj.

Hudobne sa nám páčili. Iste, majú nejaké rezervy, no zvuk je v tejto cenovej kategórií dobrý. Basy sú dynamické aj keď nám chýbala väčšia hĺbka. Miestami sa nám javili tvrdšie. Stredy aj výšky sú zreteľné, nie sú ale také čisté, ako by sme si priali.

Názov modelu / Technické parametreLamax Tips1
TypBluetooth 4.2
Veľkosť meniča [mm]10
Odhlučnenie od okolianie
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoranemá
NFCnemá
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]5
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]31,90
thumbs-up-icon

Výhody

  • Ľahké, iba 10 gramov
  • Stabilné držanie v ušiach
  • Ovládacie prvky

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Výdrž iba 5 hodín
  • Zastreté stredy a výšky

Verdikt

Lamax Tips1 sú veľmi dobré slúchadlá za super cenu. Zvukovo nie sú dokonalé. To ale žiadne v tomto teste. Škoda, že vydržia iba 5 hodín prehrávania na jedno nabitie. Oceňujeme ale hmotnosť a pohodlné ovládanie

Zapožičal: Lamax Electronics

Cena: 31,90 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.