Slúchadlá do ucha, ktoré budú pohodlné aj pre tých, čo nemajú radi in-ear modely. Gumové nadstavce sú kratšie, a tak sa síce mierne dajú do zvukovodu ale v menšej miere, ako pri klasickom vyhotovení.

Umiestňujú sa za krkom a sú bezdrôtové s Bluetooth 5.0. Výrobca má niekoľko farieb týchto slúchadiel a spomedzi nich ešte rozlišuje medzi matným a kovovým vyhotovením. Slúchadlá sa dajú používať na športovanie a majú odolnosť voči dažďu a spoteniu. V ušiach držia dobre vďaka aretačným gumičkám. Tie sú teraz v jednom celku s nadstavcami do ucha. V balení máte tri veľkosti. Rozdiely vo veľkosti nadstavcov sú minimálne.

Konštrukčne sú špecifické. Tento typ vám nemusí sedieť v uchu. Jednoducho ich tam totiž nevložíte. Majú veľké mušle a ak vám nedržia Apple AirPods a im podobné slúchadlá, takmer určite nepochodíte ani pri LegacyOne. Na dosiahnutie najlepšej kvality zvuku a hlavne stabilného držania, je potrebné, aby boli v uchu úplne tesne.

Výrobca sa zameral aj na ovládanie. Obe majú dotykové plochy. Nimi sa ovláda hudba, hovory, hlasitosť a špeciálny zvukový režim. Jediné tlačidlo, ktoré je fyzické, je to na zapnutie a párovanie slúchadiel. Konektor na nabíjanie microUSB nám až tak neprekážal, v malých slúchadlách ho ešte akceptujeme.

Ovládanie je pohodlné a nemáme k nemu výhrady. Aj dotykové plochy sú veľké, čo zjednodušuje použitie gest pri nastavení hlasitosti. Špeciálny zvukový režim sa nám nepodarilo aktivovať.

Komu tento typ slúchadiel drží v ušiach dobre, bude spokojný so silným zvukom. Prekvapivo máte silné basy a pri týchto slúchadlách ich rozhodne nebude treba zintenzívňovať ekvalizérom. Výšky a stredy sú reprodukované v miernom úzadí vzhľadom na silu nízkych tónov. So zvukom sme boli spokojní a reprodukcia nízkych tónov je pri cvičení žiaduca.

Názov modelu / Technické parametreLegacyOne Wireless Earphones
TypBluetooth 5.0
Veľkosť meniča [mm]N/A
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Typ konektoranemá
NFCnie
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]9
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie3/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]159,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • Basový prejav
  • Odolnosť voči spoteniu
  • Stabilné držanie v ušiach

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Nebudú v ušiach držať každému

Verdikt

LegacyOne Wireless Earphones ako ideálny model pre športovcov. Majú silný zvuk s rozšíreným basovým zážitkom. Ich jediná nevýhoda je, že v ušiach nebudú držať každému. Páčilo sa nám dotykové ovládanie.

Zapožičal: mi-store.sk

Cena: 159 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.