Zaujímavá zostava. Je to vlastne jeden malý reproduktor, no máte ho v balení hneď dvakrát. Reproduktory sa dajú zapojiť do seba cez párovanie v bezdrôtovom režime. Oba sa dajú pripojiť k zvukovému zariadeniu cez AUX kábel. Vtedy ale nebude možné ich spojenie do stereo režimu. Na ich nabíjanie je treba použiť microUSB kábel. Ten je v balení dvakrát, AUX kábel je v balení z vyššie uvedeného dôvodu iba raz.

Dizajnovo sú to dva kvádre. Tento spôsob vyhotovenia sa nám páčil. Žiadne zbytočné prvky, ktoré by reproduktorom zbytočne nafukovali rozmery. Môžete ich dať do poličky alebo na stôl. Na skutočne vnímavý stereo zvuk odporúčame, aby ste ich umiestnili do výšky približne vašich uší.

Každý reproduktor má svoj širokospektrálny menič s priemerom 50 mm a basový radiátor s dĺžkou 63 mm. Ovládajú sa výlučne cez smartfón alebo iné pripojené zariadenie. Absencia ovládacích prvkov nám nechýbala. Skôr sme to ocenili. Na zapnutie každého z nich je tu prepínač. Pokojne môžete prehrávať hudbu len z jedného z nich. Párovanie navzájom vykonáte stlačením jedného tlačidla na každom z reproduktorov, nájdu sa samé.

Zvukovo si naozaj vychutnáte široký priestor stereo zvuku. Prakticky nebudete mať dôvod používať ich samostatne, no aj to sa dá. Nechýbajú basy a zreteľné podanie výšok. Stredy sú len mierne v pozadí, nie je to nič dramatické.

thumbs-up-icon

Výhody

  • koncept dvoch reproduktorov
  • efekt rozšíreného sterea
  • super zvuk za dané peniaze

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • potreba umiestniť reproduktory k vašim ušiam nakoľko sú vysoko smerové

Verdikt

Mac Audio BT Style 2000 Stereo sa nám páčili kvôli nápadu oddeliť reproduktory od seba. Sú dva nezávislé, ale kupujú sa ako jeden. Konečne nemusíte dokupovať ďalší, aby ste si vychutnali skutočné stereo. Dobrý nápad a za cenu 39 eur veľmi dobrý zvuk.

Cena: 39 €

Zapožičal: www.audio.sk

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.