Táto zostava reproduktorov je trochu iná káva. Nie sú prenosné, za to ale ozvučia veľkú obývačku. Majú široké možnosti pripojenia, ktoré im dáva najmä Bluetooth s podporou aptX.

Argumentom pre skutočných fajnšmekrov bude možnosť pripojenia basového reproduktora. Toto sme nemali možnosť vyskúšať, nakoľko sme testovali samotné stereo reproduktory. Je tu vstup z gramofónu, RCA vstupy ako aj optický vstup.

Pohľad na zadnú časť reproduktorov Magnat

Ide o dvojpásmové reproduktory, z ktorých každý má 25 mm výškový menič a basový menič. Ten má keramicko-hliníkovú membránu. Aj vďaka tomu dosiahol výrobca široký frekvenčný rozsah a najmä schopnosť prenášania nízkych frekvencií. Prakticky si vystačíte len s touto konfiguráciou. Nízke a vysoké tóny sa dajú upraviť cez dodávané diaľkové ovládanie. Poslúži tiež na zmenu zdroja, hlasitosti a párovanie cez Bluetooth. Je tu ešte samostatné tlačidlo, ktorým vrátite všetky zmeny späť. Vždy sa tak dostanete k pôvodne znejúcemu zvuku. Šikovné.

Diaľkové ovládanie na Magnat Multi Monitor 220

Model Multi Monitor 220 je skonštruovaný tak, aby poskytol stabilitu pri vysokom výkone. Ten je pre každý reproduktor na úrovni 40 W. Doska je z MDF a je poriadne pevná. Jej priečne ryhovanie je niečo, čo si všimnete a je to ozajstný doplnok. Odpovedá tomu, aby ste mohli reproduktory nechať voľne v priestore. Nie je nutné ich vyslovene ukrývať v polici.

Všetka elektronika vrátane zosilňovača triedy D (pracuje v pulznom režime a dosahuje účinnosť až 90 % prípadne viac) sú umiestnené v hlavnom reproduktore. Netreba použiť žiadny špeciálny zosilňovač a reproduktory sú vhodné na použitie. Medzi sebou sú prepojené samostatným káblom cez pozlátené konektory. V prípade potreby si dokúpite dlhší kábel. Na optimálne rozloženie reproduktorov bude stačiť a je ideálne ho použiť. Väčšia vzdialenosť nezlepší prednes ani efekt rozšíreného zvuku. Ten sa pohltí v miestnosti.

Gumové podložky na spodnej strane takmer dokonale izolujú vibrácie pri silnejších basoch alebo vyšších hlasitostiach. Na zemi ich určite nebudete pociťovať, rovnako tak ani na vyvýšenom mieste. Pokojne ich môžete mať na jednej doske s CD prehrávačom.

Označenie reproduktora/ Technické parametreMagnat Multi Monitor 220
Typ2.0
Frekvenčný rozsah [Hz]35 ÷ 40 000
Výkon RMS [W]80
Aux ináno
Bluetootháno
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Ovládaniehlasitosť, hudba, basy, výšky
Odolnosťnevyžaduje sa
Výdrž batérie [h]N/A
VyhotovenieMDF
Rozmery [mm]295 × 224 × 176
Hodnotenie
Kvalita zvuku5/5
Výbava5/5
Pomer cena/možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]439,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • silný a vyvážený zvuk
  • nastavenie basov a výšok cez ovládač
  • pevná konštrukcia
  • povrchová úprava

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • vyššia cena

Verdikt

Magnat Multi Monitor 220 je výkonná zostava do veľkej obývačky. Cenovo je úplne niekde inde ako klasické multimediálne reproduktory. Tu ale dostávate aj výrazne lepší zvuk a zároveň univerzálne možnosti pripojenia. Za svoj detailný prednes si tieto reproduktory zaslúžene odniesli Tip redakcie. Sú výborné a aj keď je cena vyššia, vo svojej triede nebýva výnimočná.

Zapožičal: www.audio.sk

Cena: 439 EUR

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.