Tento reproduktor má telo zosilnené hliníkovou platňou hrubou 10 mm. Na nej sú ovládacie tlačidlá. Upravíte nimi hlasitosť a môžete preskakovať medzi skladbami, prípadne ich pozastaviť.

Nechýba tlačidlo na vypnutie reproduktora, to sa dá spraviť aj prepínačom na zadnej strane. Aj v tomto prípade nechýba AUX vstup, v zadnej časti je ale ešte USB port s výstupom 2 A na nabíjanie iných zariadení.

Magnat tento reproduktor dimenzoval ako 2 × 2 systém. Na prednú stranu po krajoch umiestnil dva výškové meniče s priemerom 25 mm a doprostred dva stredobasové meniče s priemerom 84 mm. Po vzore z modelu Classic nechýba basový menič. Tentoraz s priemerom 130 mm, ktorý dá o sebe dostatočne vedieť.

Prenos vibrácií je minimálny, preto nebude treba nejako výrazne špekulovať, kam reproduktor umiestniť. Podobne ako pri verzii Classic, aj tu je kombinácia látkového poťahu. Tu už ale reproduktor stavil na modernejší štýl v kombinácii so strieborným hliníkom.

Na prenos hudby sme použili bezdrôtové prepojenie cez Bluetooth 4.0 s aptX od Qualcommu. Je to najlepší spôsob, má len jednu nevýhodu. Pri každej zmene hlasitosti sa ozve pípnutie, ktoré je poriadne otravné. Nielen pri dosiahnutí maximálneho stupňa hlasitosti. Preto je lepšie reproduktor ovládať priamo veľkými tlačidlami hlasitosti na jeho hornej strane.

Zvukovo patrí medzi najlepšie produkty v tomto cenovom segmente. Reproduktor je vybavený 4-kanálovým zosilňovačom triedy D. Nízke tóny sú výrazné a dynamické. Keď ich spojíte so štyrmi meničmi na prednej strane, dostanete výrazný zvuk, ktorý je do detailu vyladený. Zvukovo pôsobí ešte detailnejšie ako model Classic. Vzhľadom na výbavu je to prirodzené. Silnou stránkou je celková zreteľnosť a detailnosť zvuku, špeciálne stredov. Na ich vyniknutie potrebujete často len dobré slúchadlá, najmä ak sú na kraji nízkeho pásma.

Označenie reproduktora  Technické parametreMagnat Prime One
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]38 ÷ 30 000
Výkon RMS [W]80
Aux ináno
Bluetooth4.0
Ovládaniehlasitosť, hudba, vstupy
VyhotovenieMDF / hliník
Rozmery [mm]385 × 122 × 250
Hodnotenie
Kvalita zvuku5/5
Výbava3/5
Pomer cena/zvuk4/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • vynikajúci zvuk
  • pevná konštrukcia
  • bezproblémové pripojenie k reproduktoru
  • výbava meničov

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • pípanie reproduktora pri každej zmene hlasitosti okrem ovládania cez tlačidlá

Verdikt

Magnat Prime One je drahší, no o kus výkonnejší. Má pevnú konštrukciu s plátom hliníka a vysokú stabilitu zvuku. Hrá vynikajúco a detailne. Tento kúsok odporúčame, ak chcete výkonnejší model do veľkej obývačky.

Cena: 399 EUR
Zapožičal: www.audio.sk

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.