Tento reproduktor má plochý tvar s miernou vypuklosťou. Po vybalení je treba pripojiť nožičky, aby ste ho mohli mať postavený šikmo. Vďaka tomu sa zvuk dobre šíri do priestoru. Výkon 20 W je vhodný na to, aby ste s ním ozvučili väčšiu obývačku. Dá sa z neho aj telefonovať a na batériu vydrží 10 hodín prehrávania. Model Home má podporu káblového pripojenia cez AUX a tiež čítačku pamäťových kariet s podporou prehrávania viacerých formátov.

Materiálové spracovanie je veľmi dobré. Reproduktor samotný ako aj jeho tvar a pôsobenie v miestnosti považujeme sčasti za dizajnový prvok.

Ovládanie je na hornej hrane. Tu je však presne opačné a tlačidlami krátkym stlačením upravujete hlasitosť, dlhým posúvanie skladieb. Je to detail, odporúčame ovládanie zo smartfónu. Najmä preto, lebo je to vzhľadom na gumové tlačidlá pohodlnejšie. Navyše sú dosť hlučné a veľmi nahlas cvakajú.

Zvukovo je veľmi dobrý. Tu výrobca nemusel tak veľmi šetriť miestom. Hudobná zostava s technológiou Maxx-Audio je dobrá kombinácia. Na zvuku to poznať a je to výrazný detail a oživenie. Väčšie rozmery sú jednoznačne v prospech tohto kusu. Basy sú dynamické, hoci možno menej prekreslené. Stredy sú zreteľné, výšky by mohli byť čistejšie.

Označenie reproduktora  Technické parametreNiceboy RAZE Home
Typ2.1
Frekvenčný rozsah [Hz]90 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]20
Aux ináno
Bluetooth4.2
Slot na microSDáno
Výstup na slúchadlánie
AUX kábel v baleníáno
Ovládaniehlasitosť, hudba
Výdrž batérie [h]5
Vyhotovenieplast
Rozmery [mm]260 × 207 × 60
Hodnotenie
Kvalita zvuku5/5
Pomer cena/možnosti4/5
thumbs-up-icon

Výhody

  • kvalita zvuku
  • dynamika basov
  • dizajn a postavenie na nožičkách

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • hlučné ovládacie tlačidla

Verdikt

Niceboy RAZE Home nemusíte používať len doma. Je stále dobre prenosný. Vieme si ho ale predstaviť na pracovnom stole, na poličke alebo v kuchyni. Má náklon, aby čo najlepšie šíril zvuk do priestoru, preto ho môžete umiestniť aj na nižšie položené miesto.

Zapožičal: Niceboy

Cena: 79 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.