Novinka, ktorá nás presvedčila svojimi zvukovými kvalitami.

Prijali by sme trochu iné vyhotovenie. Ideálne v podobe mäkčených plastov alebo gumového poťahu. Tento plast vyzerá až príliš lacno. Nakoniec sme ale radi, že sa výrobca vydal cestou kvalitného zvuku. Nie je to produkt, ktorý by stavil iba na krásu. Práve naopak, zvuk je jeho silná stránka a výrazne nás prekvapil.

Je tu plná výbava, teda Bluetooth 4.2 a k tomu ešte NFC. Spárovanie cez NFC nám však nefungovalo úplne bezchybne. Zato však klasické pripojenie cez Bluetooth bolo na prvýkrát. Model RAZE sa dá používať v režime nastojato a naležato.

Je to 360° reproduktor s dvomi meničmi vo vnútri valca. Ovládanie výrobca spojil do troch tlačidiel. Využijete ho najviac pri bezdrôtovom režime. Tlačidlá hlasitosti kombinujú aj posúvanie medzi skladbami a multifunkčné tlačidlo slúži aj na prijímanie hovorov.

Keď pripojíte reproduktor cez AUX kábel, tlačidlá hlasitosti budú fungovať normálne, nebudú mať ale doplnkové funkcie týkajúce sa skladieb. Audio a microUSB konektor sú zakryté gumovým krytom. V tomto prípade výrobca pribalil aj prepojovací audiokábel. Reproduktor má certifikáciu IPX7. Keď vám spadne do vody, nemalo by sa mu nič stať. Treba ho ale vytiahnuť a nenechávať vo vode.

Zvukovo sa nám jeho prednes páčil. Toto je reproduktor, ktorý odporúčame aj do väčšej miestnosti. Basy má takmer bez chyby. Dali sme si pozor a započúvali sa do reprodukcie a menšiu dynamiku basov odhalili. Stredy sú podané dobre, občas je tu viac cítiť prelínanie s frekvenciami vyššieho pásma. Výšky stiahnete ekvalizérom a hudobný prednes vám bude pripadať dokonalý.

Označenie reproduktora/ Technické parametreNiceboy RAZE
Typ2.0
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]12
Aux ináno
Bluetooth4.2
Výstup na slúchadlánie
NFCáno
Ovládaniehlasitosť, hudba, hovory
Kapacita batérie [mAh]2200
Výdrž batérie [h]8
Vyhotovenieplast
Rozmery [mm]71 × 74 × 170
Hodnotenie
Kvalita zvuku4/5
Výbava5/5
Pomer cena/výkon5/5
Cena [EUR s DPH]59,90
thumbs-up-icon

Výhody

  • zvukový prejav
  • 360-stupňové šírenie zvuku
  • IPX7

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • použité plasty

Verdikt

Niceboy RAZE nevyzerá tak očarujúco ako dobre hrá. Našťastie. Sme radi, že je tu ďalší výrobca, ktorý viac ako na krásu dbá na skutočný účel reproduktora. Šíri zvuk do všetkých smerov, preto máte voľnosť v tom ako ho položíte. Malé nepresnosti zvuku sme mu odpustili, tento model prekonal naše očakávania.

Zapožičal: Niceboy

Cena: 59,90 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.

Komentáre sú uzavreté