Herná stolička OMEN by HP Citadel Gaming Chair je príslušenstvo, ktoré odporúčame každému, kto veľa sedí pred počítačom.

Z pohľadu výrobcov chápeme, že prémiovou stoličkou cielia najmä na segment hráčov – je pravda, že tí ocenia pohodlie pri dlhom hraní najviac. Avšak vysoký stupeň komfortu pri sedení za počítačom považujeme za atraktívnu pridanú hodnotu pre každého, kto používa počítač, a to bez ohľadu, či sa hrá alebo iba pracuje.

OMEN by HP Citadel Gaming Chair ponúka niekoľko dizajnových prvkov, ktoré upozorňujú na jeho hernú náturu. Samotná stolička však nepôsobí extravagantne a na prvý pohľad skôr upúta viditeľne kvalitným spracovaním než logami hernej značky OMEN by HP.

Kreslo má hmotnosť 25,5 kg, na jeho zloženie si zarezervujte približne hodinu vášho času. Samotné skladanie je jednoduché, stačí sa riadiť priloženým manuálom a využiť priložený imbus-kľúč. Kreslo má nosnosť 136 kg, rozmery sedáka sú 53 × 58 cm. V tomto smere ponúka pohodlné sedenie aj ľuďom s väčším zadkom.

OMEN by HP Citadel Gaming Chair

OMEN by HP Citadel Gaming Chair, Zdroj: HP

Stolička má poťah z čiernej textilnej kože, na dotyk pôsobí pohodlne. Z praktického hľadiska oceňujeme vysoké operadlo a vankúšiky pre krk a chrbát. Rovnako sme si obľúbili polohovateľnosť stoličky. Nastaviteľná výška je samozrejmosť, prispôsobiteľný sklon stoličky až o 135° však umožňuje prispôsobiť komfort sedenia aktivite, ktorú práve vykonávate. Pri práci sme si nastavenie sklonu zablokovali, aby sme sedeli vzpriamene. Pri hraní hier alebo sledovaní videa sme nastavenie sklonu umožnili a pohodlne sme sa naklonili viac dozadu.

Na túto vlastnosť sme si následne tak zvykli, že sme podvedome robili podobné pohyby aj na bežnej kancelárskej stoličke, ktorá tieto pokročilé funkcie neponúka – žiadaný efekt sa teda logicky nedostavil. V prípade hernej stoličky OMEN by HP si tiež môžete prispôsobiť, aká výrazná má byť spätná väzba kresla, keď sa doň ponoríte chrbtom. Vtedy je možné dosiahnuť efekt húpania a je to naozaj príjemné v rámci krátkych prestávok pri práci či hraní, keď si chcete na chvíľu oddýchnuť. Treba si však dať pozor, aby ste nezaspali. OMEN by HP Citadel Gaming Chair umožňuje nastaviť aj opierky. Môžete meniť ich posun vo všetkých osiach – smerom dopredu/dozadu, doľava/doprava a hore/dole.

OMEN by HP Citadel Gaming Chair

OMEN by HP Citadel Gaming Chair, Zdroj: HP

OMEN by HP Citadel Gaming Chair je výborné herné kreslo, ktorého hlavnou pridanou hodnotou je vysoký komfort pri sedení. Túto pridanú hodnotu si musíte vyskúšať na vlastnej koži, pretože hoci vyzerá herná stolička na obrázkoch kvalitne a vyvoláva pocit, že sa vám na nej bude sedieť lepšie ako na bežnej kancelárskej stoličke – skutočný rozdiel pocítite, až keď si do nej sadnete. A to prakticky okamžite. Z praktického hľadiska sme si obľúbili nastaviteľný sklon a najmä tzv. oddychový režim, keď sa aktivuje prispôsobiteľná spätná väzba pre vytvorenie efektu húpania sa v kresle. Čerešničkou na torte sú nastaviteľné opierky. Avšak aj pokiaľ tieto funkcie nevyužijete, rozdiel v komforte sedenia budete cítiť okamžite, vďaka vysokému operadlu, ergonomickej konštrukcii a vankúšikom pre krk a chrbát.

thumbs-up-icon

Výhody

  • vysoký komfort
  • nastavenie sklonu, výšky aj opierok
  • tzv. oddychový režim

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • nič podstatné

Cena: 269 €

Zapožičal: OMEN by HP

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit