Ori and the Will of the Wisps je akčná plošinovka s umeleckým audiovizuálnym spracovaním. Práve to je hlavným pútačom tejto hry – screenshoty vyzerajú nádherne a niektoré scény by sa mohli pokojne namaľovať na plátno a dať zarámovať ako nádherné obrazy. Samotná hrateľnosť našťastie za špičkovým audiovizuálom nezaostáva.

Ori and the Will of the Wisps

Ori and the Will of the Wisps

Ori and the Will of the Wisps je pokračovanie Ori and the Blind Forest z roku 2015. Opäť budete hrať za Oriho, bieleho ducha – ochrancu a opäť sa počas hrania pretransportujete do virtuálneho sveta, ktorý je unikátny svojím spracovaním, ale aj jeho obyvateľmi. V hre budete okrem hlavnej príbehovej línie plniť aj viaceré sekundárne úlohy zvieracích obyvateľov herného sveta.

Ori and the Will of the Wisps vyniká emóciami, ktoré dokázali tvorcovia zakomponovať do kresleného sveta – ponúka sa prívlastok rozprávkový svet, avšak Oriho dobrodružstvo sa nezaobíde bez temných zákutí. Unikátnu atmosféru, ktorá je výsledkom emócií, hudby a grafického štýlu dopĺňa prepracovaná hrateľnosť, ktorá počas celého hrania prirodzene napreduje. V pravidelných intervaloch získavate nové schopnosti, ktoré vyžadujú iný prístup k hraniu a umožňujú prekonať prekážky, ktoré ste v minulosti nedokázali zdolať. Vďaka tomu môžete pokračovať v hernom príbehu alebo hľadať skryté objekty v miestach, ktoré ste už navštívili.

Ori and the Will of the Wisps

Ori and the Will of the Wisps

Oba príbehy Oriho patria k tomu najlepšiemu, čo je v žánri akčnej plošinovky dostupné na počítači a Xboxe. A pozitívne je, že obe hry si môžete zahrať aj bez kupovania, prostredníctvom služby Xbox Game Pass pre Xbox a PC.

Hodnotenie: 4,5/5, 90 %

Cena: 29,99 €

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit