Najlepšia vec, akú môžete zobrať na párty. Toto je totiž trochu iný reproduktor. Špeciálne prispôsobený na ozvučenie súkromných akcií vnútri domu alebo na záhrade. Nie je odolný voči vode, pozor teda na dážď či sneh.

Výbava

Urban Audio 30 je dvojpásmový reproduktor s extra výbavou samotných meničov. K tomu treba započítať špeciálne navrhnutú konštrukciu a basové porty (výduchy). Reproduktor je vysoký 60 cm, čo už je pomerne dosť. Pôsobí mohutne, avšak dá sa ľahko prenášať. Po bokoch sú v hornej časti úchopy. Zvukový systém pozostáva zo štyroch výškových meničov s priemerom 40 mm a dvoch basových meničov s priemerom 130 mm. Dva výškové sú spredu, dva v zošikmenej ploche hornej časti reproduktora. Basové pod sebou od stredu nadol. Toto samotné je záruka poriadne silných basov. Nie je to však len o burácaní, ale o dobrej kvalite zvuku. Aj preto štyri samostatné výškové meniče. Pokrytie zvukom je 180° od nasmerovania prednej časti reproduktora.

V rámci efektov je možné zapnúť podsvietenie modrého prúžku v hornej tretine zostavy.

Všetky ovládacie tlačidlá sú na hornej strane. Je tu prepínanie vstupov, ovládanie hlasitosti a skladieb, prípadne ladenie, ak si pustíte FM rádio s RDS. Podsvietený displej zobrazuje základné informácie o režime, prehrávanom obsahu a položkách menu. S ním sa dá komfortne nastaviť každý parameter ponúkaný reproduktorom. Či už ide o základné nastavenie režimu alebo detailnejšie prispôsobenie zvuku.

Vyhotovenie reproduktora je prispôsobené tomu, aby bol kompatibilný s technológiou AirQuake Bass. Dva basové porty posúvajú rezonančný efekt meničov ešte ďalej. Tým sa basy ešte viac zosilňujú a produkujú skutočne silný efekt. V minulosti sme testovali iný hudobný systém od Panasonicu s touto technológiou. Pri vysokej hlasitosti a úpravách ekvalizéra máte pocit až zemetrasenia a burácania hudby vzduchom. Bodaj by nie, keď celkový RMS výkon je 300 W.

Úprava hudby

Reproduktor má dva vstupy na mikrofóny a podporu režimu karaoke. Okrem Bluetooth sa dá k nemu pripojiť cez RCA vstup pre ľavý a pravý kanál, je tu USB konektor na pripojenie flashdisku s MP3 súbormi a tiež FM rádio s pamäťou na 30 staníc. Súčasťou je diaľkové ovládanie na plnú kontrolu nad reproduktorom. Nahradiť ho môže mobilná aplikácia Panasonic MAX Juke, ktorá na displeji smartfónu zobrazí identický ovládač. Tiež má ale predvoľby na karaoke ručné nastavenie trojpásmového ekvalizéra alebo predvoľby ekvalizérov. V tomto je tento typ reproduktora špecializovaný viac ako iné. Má skutočne špecifické možnosti vyladenia zvuku a každý si nájdete ten svoj preferovaný, napríklad arabský, indický, afro beat, rock atď. Je z čoho vyberať a na zvuku to poznať. Na každý typ skladieb nájdete optimálne zvukové úpravy.

Kvalita zvuku

Toto je zábavný systém. Nesúťaží s prednesom hudby referenčných reproduktorov. Hoci úvod tejto časti znie ako obhajoba jeho menších kvalít, nie je to tak. Zvuk je veľmi dobrý. Má ozvučiť veľkú plochu, doslova prekričať všeobecný šum a vytvoriť hutnú hudobnú atmosféru. Na toto vám malé multimediálne reproduktory stačiť nebudú. Silnou stránkou je produkcia nízkych tónov, ktoré sú vďaka dvom veľkým bass reflexom skutočne dynamické. Nie je však treba UA-30 používať nutne iba na „prekričanie hostí“. Hodí sa aj do obývačky, detskej izby, skrátka všade, kde chcete takto zameraný audiosystém. So zvukom budú spokojní nielen milovníci rockovej hudby, ale aj elektronickej.

thumbs-up-icon

Výhody

  • silný zvuk
  • vysoký výkon
  • výborné ovládanie a nastavenie
  • celkový prínos

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • chýba aspoň základná odolnosť na použitie vonku

Verdikt

Panasonic SC-UA30 je perfektný audiosystém do domácnosti s deťmi alebo na záhradné akcie. Ľahko sa používa, podporuje niektoré dídžejské funkcie, karaoke a celé to dobre hrá. S touto stojacou vežou spravíte atmosféru všade tam, kde ju postavíte.

Zapožičal: Panasonic

Cena: 229 EUR

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.