Priemerný výkon a Android iba vo verzii 7.1.1

Základom telefónu je osemjadrový procesor Exynos 7885. Dopĺňa ho 4 GB RAM a 32 GB úložisko. 3000 mAh batéria nám zabezpečila výdrž počas 24 hodín s 3 hodinami aktívneho používania a aktívnou funkciou Always On displeja. Operačný systém Android je vo verzii 7.1.1. Škoda, že nie Android 8.0.

Reakcie telefónu sú bezchybné, nezaznamenali sme spomalenie ani iné náznaky nedostatku výkonu. Papierový výkon procesora je však iba priemerný, v tomto smere Galaxy A8 zaostáva aj za už takmer dvojročnou vlajkovou loďou Galaxy S7. Počas bežného používania to dnes nepostrehnete, otázkou je, ako sa bude meniť náročnosť aplikácií v blízkej budúcnosti.

Škoda, že Galaxy A8 neponúka Android 8.0 priamo v balení

Fotí výborné selfie

16 Mpx hlavný fotoaparát má svetelnosť f/1,7. Video zaznamenáva v maximálne Full HD rozlíšení pri 30 fps a v tomto smere možno badať najvýraznejší rozdiel v porovnaní s Galaxy S8. Porovnali sme aj fotenie – Galaxy S8 produkuje svetlejšie a o niečo krajšie fotky. Úroveň detailov na fotkách z Galaxy A8 je však takisto výborná. Škoda, že fotoaparát neponúka optickú stabilizáciu, pocítite to najmä v horších svetelných podmienkach.

Rozhranie fotoaparátu ponúka jednu viditeľnú zmenu. Tlačidlo pre nastavenie funkcie HDR sa už nenachádza v rýchlych nastaveniach vedľa blesku. Namiesto neho tam nájdete tlačidlo na fotenie vo formáte 18:9. Funkciu HDR môžete upraviť v samostatnej obrazovke s nastaveniami fotoaparátu.

Rozhranie fotoaparátu postihli malé zmeny. Tlačidlo na prepínanie HDR režimu sa z rýchlych nastavení presunulo na obrazovku so všetkými nastaveniami

Unikátom novinky je predný duálny fotoaparát. Vďaka nemu môžete fotiť portrétové fotky s rozmazaným pozadím. Predný fotoaparát fotí výborne, patrí medzi najlepšie na trhu a je lepší ako ten v Galaxy S8. Tiež môžete fotiť pod zorným uhlom 76° alebo 85°.

Za predný fotoaparát si zaslúži A8 pochvalu, selfie fotky sú veľmi pekné a lepšie ako tie, ktoré odfotíte pomocou Galaxy S8. Rozmazané pozadie je možné meniť aj po vytvorení fotky.

Vľavo Galaxy A8, vpravo Galaxy S8

Vľavo Galaxy A8, vpravo Galaxy S8

Porovnanie predného fotoaparátu: Vľavo Galaxy A8, vpravo Galaxy S8

Vľavo Galaxy A8, vpravo Galaxy S8

Vľavo Galaxy A8, vpravo Galaxy S8

Vľavo Galaxy A8, vpravo Galaxy S8

Galaxy A8 a portrétová fotka pomocou predného fotoaparátu bez rozmazania pozadia a s rozmazaním

Recenzia je rozdelená do troch častí:

1. strana: Dizajn a konštrukcia
2. strana: Hardvérová výbava a fotoaparát
3. strana: Verdikt a technické parametre

1 2 3

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit