Toto sú slúchadlá vhodné aj na šport. Nám sa viac osvedčili ako kancelárske na nosenie po vonku alebo pri cestovaní.

Ich nespornou výhodou je celková prepracovanosť a zážitok z ich používania je najlepší zo všetkých slúchadiel. Iste, športovci uprednostnia model od UA. Malá nabíjacia kolíska sa vojde do vrecka, a tak môžete slúchadlá vždy odložiť a nabíjať. Netreba ich nosiť vo vrecku, ak nemáte zväčša veľkú kolísku po ruke.

Jej nevýhodou je, že vám slúchadlá nabije len raz doplna a následne ešte na nejakú hodinu, maximálne dve. A šesťhodinová výdrž na jedno nabitie sa nám v praxi zdala tak akurát. Vlastne stále je to nadštandard a nijako nás to nelimitovalo. A kolíska podporuje aj bezdrôtové nabíjanie, ako jediná v teste.

Stačí otvoriť kolísku a vyhľadať slúchadlá. Párovanie je také, ako sme si vždy želali. Ak máte smartfón od Samsungu, dostupnosť slúchadiel ohlási automaticky. Ak máte iný, na prvýkrát ich bez komplikácií spárujete cez Bluetooth. Na najlepšie fungovanie so smartfónom je treba nainštalovať aplikáciu Galaxy Wearable.

Následne ňou môžete definovať, ako sa budú správať dotykové podložky na slúchadlách. My sme ich vypli. Otravovalo nás pozastavenie hudby alebo spustenie prehrávania vždy, keď sme si potrebovali slúchadlá v uchu trochu popraviť. Vy si ale môžete aktivovať spustenie hlasového príkazu, aktivovanie okolitého zvuku, alebo zníženie/zvýšenie hlasitosti. Hlasitosť podľa toho, ktorého slúchadla sa dotknete. Toto je dobre vymyslená funkcia.

V uchu držia dobre, dá sa s nimi športovať. Pri behu si ich ale budete musieť častejšie pritláčať naspäť. Stabilitu v uchu dosahujú vďaka superjemným návlekom na menič a tiež aretačným oblúčikom, ktorý si podľa preferovanej veľkosti nasadíte okolo spodného obvodu slúchadla. Nám sa páčilo aj to, že zbytočne nikde neblikajú a pri spárovaní vydávajú len jemné cinknutie.

Po zvukovej stránke sa nemôžu merať so zvukovými špecialistami ako JBL alebo Sony. Nám sa ale zvuk páčil, pravda, treba ho trochu doladiť ekvalizérom. Získate plný a bohatý zvuk a zároveň aj potrebnú dynamiku. Takisto aj pri nízkych tónoch. Kvalita zvuku je ale veľmi dobrá a opäť je u Samsungu vidno pokrok oproti minulosti. Takisto ide o najstabilnejšie slúchadlá v teste. Či už super jednoduchým párovaním alebo vypadávaním signálu.

Názov modelu/Technické parametreSamsung Galaxy Buds
Verzia BluetoothBluetooth 5.0
Veľkosť meniča [mm]6
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]N/A
Certifikácia odolnostinemá
Nabíjanie kolísky, kapacitaUSB-C, 252 mAh
Výdrž batérie kolísky1 nabitie slúchadiel
NFCnie
Max. výdrž batérie slúchadiel [hod.]6
Rozmery nabíjacej kolísky [mm]70 x 39 x 27
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena/celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]149,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • Kvalita zvuku
  • Pohodlné nosenie
  • Špičková izolácia zvuku
  • Aplikácia Galaxy Wearables

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Zvuk je treba doladiť ekvalizérom

Verdikt

Samsung Galaxy Buds sme si obľúbili ako cestovné slúchadlá. Majú miniatúrnu kolísku. Treba ju ale častejšie nabíjať, pretože má malú kapacitu batérie. Slúchadlá majú dotykové ovládanie, ktoré sa dá vypnúť. Zvukovo ich treba jemne doladiť ekvalizérom. Popri celkovej praktickosti to bol pre nás detail.

Zapožičal: Samsung

Cena: 149 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.