Ide o menšie zariadenie, ktoré je cenovo ešte výhodnejšie. Nadobúdacia cena je 149 eur.

Dodáva sa ako malá krabička, ktorá sa dá ľahko schovať z dohľadu očí, napr. za televízor alebo do zásuvky. Práve preto sa k prijímaču dodáva aj externý snímač na príjem signálu z diaľkového ovládača. Je to rozmerovo najmenší a najlacnejší VU+ 4K prijímač. K tomuto zariadeniu sa dá pripojiť PVR kit za 39 eur, ktorý umožňuje vložiť 2,5-palcový pevný disk.

Toto zariadenie sa pritom pripája pomocou špeciálneho konektora na spodnej strane zariadenia. Takto sa dajú plnohodnotne nahrávať a prehrávať programy a využívať multimediálne funkcie.

Na zadnej strane nájdeme pripojenie externého zdroja 12 V, je tu HDMI výstup, pripojenie Ethernetu, jeden USB 2.0 port, optický výstup zvuku, servisný konektor RS232, pripojenie satelitnej antény a šachta na dekódovaciu kartu. Aj tento prijímač podporuje funkciu rýchleho prepnutia kanálu vďaka integrácii FBC tunera.

Zadná strana prijímača Vu+ ZERO 4K

Prijímač ZERO 4K sa dá využiť aj tak, že sa pomocou Ethernet kábla dá spojiť s iným prijímačom od firmy VU+ a využiť celú infraštruktúru, ktorá je k nemu pripojená. Napr. prijímač ZERO 4K je umiestnený v detskej izbe a len cez Ethernet je spojený s UNO 4K SE v obývačke, kde je tento pripojený k satelitnej anténe. V detskej izbe potom už nie je potrebné pripájať ZERO 4K na satelitnú anténu a využiť sa dajú aj možnosti tunerov aj dekódovacej karty na centrálnom prijímači. Funguje to v rámci jednej domácej siete.

Externý snímač signálu diaľkového ovládania umožňuje VU+ ZERO 4K umiestniť mimo dohľadu očí

Na týchto prijímačoch oceňujeme rýchle prepínanie programov ako aj celkovú funkčnú výbavu. V prípade UNO 4K SE je výhodou, že si môžete zakúpiť tuner presne taký, ako pri svojom nasadení požadujete. Používajú sa prevažne FBC tunery, ktoré umožňujú jeden televízny kanál sledovať a viacero iných súčasne nahrávať na disk. V prípade ZERO 4K sme zase ocenili kompaktné rozmery prijímača. K obom prijímačom sa dodáva vylepšené diaľkové ovládanie s novým dizajnom, ktoré lepšie padne do ruky.

Diaľkové ovládanie s inovovaným dizajnom

Cena: 149 EUR, PVR kit – 39 EUR

Zapožičal: AB-COM (www.abcom.sk)

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.