Toto sú reproduktory pre tých, čo to so zvukom myslia ešte o kúsok vážnejšie.

Na pohľad dva obyčajné regálové kúsky. Majú však rozšírenú možnosť konektivity. Pripojiť sa dajú k dvom audiozariadeniam cez RCA alebo 3,5 mm vstup, optický vstup a dokonca aj Bluetooth a USB na prepojenie s počítačom. Vo výbave je diaľkové ovládanie, takže o prepínanie vstupov máte postarané. Poslúži na zmenu hlasitosti a prechádzanie skladieb alebo okamžité stíšenie.

Každý zo stereo reproduktorov je zložený z výškového a stredobasového meniča. Sú v odokrytom stave, čo je súčasť ich dizajnu. Dodávajú sa v bielej a čiernej farbe. Ich tvar je tradičný kváder. Je teda veľký predpoklad, že po výbere správnej farby si ich umiestnite do každej miestnosti bez toho, aby vám nejakým spôsobom narúšali celkový dizajn.

Materiálovo ide o MDF dosku. Povrch reproduktora je spevnený dyhou v matnej farbe. Vyzerajú veľmi dobre a spracovanie odpovedá vyššej cenovej triede. Zaujímavosťou je integrácia výstupu na subwoofer. Výrobca odporúča Saxx deepSOUND DS 10, no bude na vás, aký si k zostave pripojíte. Basový reproduktor je však ladený tak, aby tvoril spolu so stereo reproduktormi jednu líniu. Jeho cena je 339 eur.

Po zvukovej stránke je jasne cítiť, že toto je model zameraný na vášnivejších poslucháčov. Reproduktory zvládajú reprodukciu rôznych žánrov. Čím zvukovo náročnejšie, tým lepšie. Dostanete odpovedajúci prednes. Ich výhodou je jasný prejav v oblasti výšok. Z našich skúseností si vieme predstaviť zapojenie práve takto, ako sú. Nemali sme basový reproduktor, no bolo by to to posledné, čo by tu chýbalo. airSOUND majú silné, ale najmä dynamické basy aj bez ďalších doplnkov.

Označenie reproduktora / Technické parametreSaxx airSOUND AS 30
Typ2.0
Frekvenčný rozsah [Hz]60 ÷ 20 000
Výkon RMS [W]60
Aux ináno
Bluetooth4.0
Výstup na slúchadlánie
NFCáno
Ovládaniehlasitosť, hudba
Kapacita batérie [mAh]nemá
Výdrž batérie [h]N/A
VyhotovenieMDF
Rozmery [mm]125 × 180 × 190
Hodnotenie
Kvalita zvuku4/5
Výbava5/5
Pomer cena/možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]219,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • vyvážený prednes
  • dynamika nízkych tónov
  • produkcia výšok
  • široké možnosti pripojenia

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • žiadne výrazné

Verdikt

Saxx airSOUND AS 30 je dobrá zostava pre tých, čo chcú niečo na doma do police alebo na obývačkovú stenu. Možnosti vstupov uspokoja aj náročnejších používateľov. Najmä v tom, že si naraz pripojíte množstvo zariadení. Hudobne majú silný a vyvážený prejav. Hoci je tu možnosť pripojiť nie celkom lacný subwoofer, vystačíte si aj bez neho.

Zapožičal: www.audio.sk

Cena: 219 EUR

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.