Slúchadlá s výborným zvukom a dvojitým stupňom aktívneho odhlučnenia. Zaujímavostí je viac a ide o univerzálne slúchadlá na cestovanie a kancelárske použitie. Majú trochu robustnejší vzhľad, ale dajú sa zložiť.

Vo výsledku nezaberú veľa miesta a na prenášanie máte aj pevné puzdro. To už ale poriadne zväčší obsah batožiny. V balení je rozdvojená koncovka do lietadla, audiokábel, 6,5 mm redukcia a prepojovací USB kábel s koncovkou microUSB. Tým sa slúchadlá nabíjajú a zároveň sa dajú použiť ako externá zvuková karta. Získate tým najlepšiu kvalitu zvuku a nebudete závislí od karty v počítači.

Je to ideálne použitie, ak si nechcete spájať slúchadlá s počítačom cez Bluetooth. Sekundárnou výhodou je, že budú vždy nabité. Dajú sa použiť aj v tzv. off-line režime s klasickým audiokáblom. Pri spojení cez audiokábel a so zapnutým ANC vydržia 30 hodín, cez Bluetooth a ANC vydržia o desať hodín menej.

Práve aktívne odhlučnenie je jedným z najlepších prvkov. Sú tu dva stupne. Prvý je maximálny, ktorý odhluční takmer všetky rušenia, druhý je s menšou intenzitou a prepustí istú časť zvukov.

Ideálny napríklad vtedy, ak potrebujete sčasti okolie počuť na ulici alebo napríklad rôzne hlásenia v čakárni. Intenzitu si cez mobilnú aplikáciu nastavujete sami. Slúchadlá si nastavenia budú pamätať a ak si ich raz ponastavujete, nebude treba inštalovať do každého smartfónu aplikáciu znova. To platí aj pre tlačidlo na prepínanie hudobných režimov. Na výber je hudobne zameraný režim, hlasový alebo filmový a takisto možnosť túto formu ekvalizéra vypnúť.

Pravá mušľa má dotykovú plochu. Ťuknutím, posúvaním prstov alebo pridržaním po ťuknutí sa mení hlasitosť, je tu výber skladieb, hovory alebo hlasový asistent. Ovládanie je dobre premyslené, ako aj fyzické tlačidlá po obvode mušle. Ukazovateľ stavu batérie je prostredníctvom bielych LED diód. Všetko veľmi decentne spracované.

Mušle sú oválne a kompletne obopnú vaše uši. Jemné polstrovanie priľne k hlave a nijako netlačí. Nám sa veľmi páčilo párovanie dvoch BT zariadení naraz. Vhodné pri počúvaní hudby z PC, no zároveň ako handsfree pre telefón. Na vypnutie ich stačí zložiť z hlavy a stočiť do mušle o 90°. Budete počuť jemné cvaknutie prepínacieho mechanizmu a hlas oznámi zapnutie alebo vypnutie.

Výhradu máme k párovaniu nových zariadení. Neraz sa nám stalo, že cez Bluetooth sa slúchadlá odmietli spárovať. Priloženie telefónu s NFC k ľavej mušli pomohlo. Výrobca by mohol zapracovať na kompatibilite ovládania hlasitosti. Tlačidlá hlasitosti nám na viacerých smartfónoch s Androidom neupravili hlasitosť a slúchadlá trvali na posunutí späť na pôvodnú hlasitosť. Pomohlo prejsť prstom po mušli smerom nahor.

Zvukovo majú výraznú dynamiku zvuku a toto je niečo, čo ocenia nároční poslucháči. Výrazné no nevtieravé basy a dôraz na stredné a vysoké tóny. Vyvážený zvuk a reprodukcia zameraná na rôzne použitie. Vďaka tomu sú vhodné aj na telefonovanie.

Názov modelu / Technické parametreSennheiser PXC 550
Typdrôtové / Bluetooth 4.2
Veľkosť meniča [mm]50
Odhlučnenie od okoliaANC, 2 stupne
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]17 ÷ 23 000
Typ konektoraL konektor
NFCáno
Nabíjací konektormicroUSB
Výdrž batérie [hod.]20 s BT a ANC
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]329,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • Špičkový zvuk
  • 2 stupne odhlučnenia
  • Kvalita konštrukcie a pohodlie pri nosení

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Párovanie cez BT bez NFC
  • Ovládanie hlasitosti cez smartfón

Verdikt

Sennheiser PXC 550 sú aj cez menšie chybičky vynikajúce slúchadlá a určite ich odporúčame. Perfektný dizajn a vynikajúci zvuk. Pridanou hodnotou je interná pamäť na ich nastavenia, párovanie na dve zariadenia aj to, ako sú vyhotovené a použité materiály. Vynikajúce slúchadlá prominentnej značky.

Zapožičal: Sennheiser

Cena: 329 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.