Najvyšší z modelov novej laserovej série v štýle C-Cube a zároveň začiatok novej vízie kancelárskych zariadení.

Sharp reaguje na požiadavky zákazníkov a prichádza s cenovým tipom na kancelársku tlač do formátu A3. V ponuke budú čoskoro verzie aj pre tých, čo hľadajú čiernobielu tlač (B-Cube) a tiež verzia IT vhodná na začlenenie do podnikovej politiky a tomu odpovedajúcich nastavení.

Zariadenia tohto formátu bývajú obvykle veľké a menej skladné. Tu to však neplatí a výrobca pripravil zariadenie, ktoré je vhodné nielen na samostatný stojan, ale aj pracovný stôl.

Všetko závisí od konfigurácie, v akej si zariadenie vyberiete, najmä od prídavných zásobníkov. V tomto smere využijete funkčný návrh výstupného zásobníka, ktorý bude tak akurát vo výške stola. Ak teda máte zariadenie s niekoľkými zásobníkmi umiestnené blízko stola, výtlačky máte práve na dosah ruky. V základnej výbave s jedným vstupným zásobníkom má zariadenie tvar kocky s dĺžkou strany 56 cm.

Výbava a možnosti

Sharp BP-20C25 je zatiaľ najrýchlejší model z novej série. Rýchlosť tlače A4 je 25 strán za minútu v čiernobielom aj farebnom režime. Pri formáte A3 platí pre oba farebné režimy rýchlosť 14 str./min. Súčasťou štandardnej výbavy je pripojenie do LAN siete alebo prostredníctvom USB kábla. Vyššia konfigurácia obsahuje Wi-Fi modul na bezdrôtové pripojenie zariadenia do firemnej siete. Podporované sú služby AirPrint, Google Cloud Print a Sharpdesk Mobile. Štandardne sa dá skenovať na flashdisk cez USB port. Z portu USB sa dajú tlačiť obrázky. Na podporu tlače PDF dokumentov sa dá zakúpiť licencia priamo od výrobcu. V rámci štandardných možností nechýba možnosť odosielania skenovaných dokumentov do sieťových priečinkov.

Integrovaný zásobník má kapacitu 350 listov. Pridaním ďalších zásobníkov sa dá celková vstupná kapacita rozšíriť až na 1850 listov papiera. Každý z nich si určíte na vami požadovaný formát. Pre úplnosť nechýba ani bočný podávač na špecifické formáty alebo papier s vyššou gramážou. Skener obsahuje aj automatický podávač dokumentov. Má kapacitu 100 listov a je obojstranný. Keď k tomu pripočítame fakt, že obojstranná je aj tlačiareň, máte vysoko úžitkové zariadenie. Čo sa s ním bude dať robiť, to si nastavíte v ovládači alebo priamo na paneli. Je výklopný a má podsvietený displej. Ovládanie je prostredníctvom tlačidiel. Je pohodlné ako pri verzii s dotykovým variantom. V tejto triede zariadení nie je dotykové ovládanie nutnosťou. Rozhranie má rýchle reakcie a spôsob ovládania pochopíte okamžite.

Verdikt

Sharp BP-20C25 predstavuje ideálnu voľbu pre malé kancelárie, ktoré chcú dosiahnuť nízke tlačové náklady. Táto multifunkcia nemá za úlohu prekonať iné v rýchlosti alebo výbave. Má však obojstrannú tlač aj skenovanie a už to z nej robí výrazne užitočný nástroj. Multifunkcia je počas tlače tichá, preto je vhodná na umiestnenie priamo do kancelárie aj bez obáv, že svojou aktivitou bude rušiť.

Zariadenie sa dá kúpiť ako samostatné multifunkčné zariadenie. Najčastejšia ale bude kúpa vo forme prenájmu. Toto je trend, ktorý firmy využívajú posledné roky čoraz častejšie. Nie sú potrebné žiadne počiatočné výdavky a o servis ako aj prísun spotrebného materiálu sa stará Sharp.

Cena: podľa konfigurácie a zmluvy

Zapožičal: Sharp

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.