Slúchadlá so zvukovým rozšírením Extra Bass. V podaní Sony ide o veľmi dobrý zvuk so zosilnením v oblasti nízkych tónov.

To vám umožní ponoriť sa do hudby a jej rytmu. Sú špecializované na športovanie, avšak my sme v nich videli každodenného spoločníka. Či už na cestovanie alebo do kancelárie. Sú káblové a hoci už používame prevažne len bezdrôtové slúchadlá, boli príjemným spestrením. Ich nespornou výhodou je, že ich môžete umyť pod tečúcou vodou a športovať aj za dažďa. Majú certifikáciu IPX5/7.

Dobre sa používali aj s počítačom tým, že je tu zahnutý konektor v tvare L. Po pripojení k notebooku tak nebudú veľmi zavadzať odstávajúcim káblom vedeným z konektora. Lepšie držanie v uchu majú na starosti aretačné prvky. Držia naozaj stabilne, ale komu by prekážali, dajú sa odobrať. Slúchadlá tak budete mať ako klasické in-ear so silikónovými návlekmi bez týchto „držiakov“. Tie si môžete prispôsobiť v rôznych veľkostiach. V balení sú aj klasicky rôzne veľkosti návlekov.

Mäkký kábel sa ľahko poddá a nebude vám odstávať ani svojou malo pružnosťou vyberať slúchadlá z ucha. Dá sa s nimi telefonovať, mikrofón a multifunkčné tlačidlo je na spojovacom prvku na kábli. Keďže nie je na kábli pod žiadnym slúchadlom, budete si musieť dať väčší pozor, aby ste si mikrofón nezakrývali oblečením.

Z hľadiska zvuku sme s nimi boli absolútne spokojní. Silné basy boli veľmi dobre podané a naozaj ich precítite. Nie je to však žiadne nevkusné burácanie do uší. Veľký dôraz je kladený na stredné tóny. Vysoké sú možno mierne v pozadí, avšak nie je to nič dramatické a najprv si to ani neuvedomíte.

Názov modelu / Technické parametreSony MDR-XB510AS
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]12
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]4 ÷ 24 000
Typ konektoraL konektor
NFCnemá
Nabíjací konektorN/A
Výdrž batérie [hod.]N/A
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]50,66
thumbs-up-icon

Výhody

  • Vynikajúci basový prejav
  • Celkovo dobrý a detailný zvuk
  • Odolnosť voči postriekaniu vodou

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Žiadne podstatné

Verdikt

Sony MDR-XB510AS sú drôtové slúchadlá do uší a takisto prispôsobené na šport. Majú funkciu Extra Bass a výrobca je týmto dobre známy nielen v segmente slúchadiel. Dobre sa nosia a majú výborný zvukový prejav. Sú ale dvakrát drahšie ako porovnateľné slúchadlá Hama Connect Neck.

Zapožičal: Sony

Cena: 50,66 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.