SteelSeries Apex 5 sa predáva za 118 eur, takže v porovnaní s modelom Apex 3 je drahšia o 38 eur. Jej konštrukcia kombinuje plast (spodná časť) a hliníkový rám (horná časť).

Rozloženie kláves je totožné v prípade oboch klávesníc, Apex 5 však využíva hybridné mechanické spínače, ktoré sú citeľne hlučnejšie. Zároveň sú však ešte o niečo rýchlejšie z hľadiska spätnej väzby, takže ak chcete získať pár milisekúnd navyše, treba zvážiť, či si radšej nepriplatiť za Apex 5. Z pohľadu bežného hráča, ktorý nehrá súťažne, však bohato postačí aj Apex 3.

Aj spínače v prípade Apex 5 ponúkajú životnosť na úrovni 20 miliónov stlačení. Podsvietenie je v tomto prípade na úrovni každého jedného klávesa, čo vo výsledku spôsobuje poriadnu diskotéku. SteelSeries Apex 5 neponúka odolnosť IP32, v tomto smere má Apex 3 navrch. V balení sa však nachádza magnetická prémiová podložka na dlane a vo výbave klávesnice sa takisto nachádza koliesko na reguláciu hlasitosti ako aj multimediálne tlačidlo.

Apex 5 dostal do výbavy aj OLED displej, ktorý je umiestnený nad numerickou klávesnicou. Na tomto displeji si môžete zobraziť štatistiky z hier, ako je Minecraft či Counter-Strike: Global Offensive alebo si nechať zobraziť informácie zo služby Discord – správy, meno používateľa, ktorý práve hovorí, atď.

Cena: 117,99 €

Zapožičal: SteelSeries

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit