Myšky od spoločnosti SteelSeries považujeme v redakcii TOUCHIT za tie najlepšie na trhu.

Presvedčili nás o tom roky používania. Model Rival 310 patrí k našim favoritom a v cene do 60 eur ponúkol skvelý pomer ceny a kvality. Novinka Rival 3 sa snaží ísť cenou ešte nižšie, v USA sa predáva za 30 dolárov. V slovenských obchodoch sa cena pohybuje na úrovni 44 eur, oficiálna európska cena je 39 eur.

Na Rival 3 sme prešli práve z modelu Rival 310, takže určitému porovnaniu oboch myší sa nevyhneme. Aj keď je diskutabilné, či má takéto porovnanie zmysel, keďže Rival 310 sa už na našom trhu nepredáva. V prípade záujmu si ho môžete objednať z nemeckého Amazonu za 55 eur.

SteelSeries Rival 3

SteelSeries Rival 3, Zdroj: SteelSeries

Rival 310 nám vyhovoval z každého hľadiska. Táto myš mala výbornú ergonómiu a bola veľká „tak akurát“. Mala pogumované boky a na používanie príjemné bočné tlačidlá aj scrollovacie koliesko. Všetky tieto vlastnosti sú v prípade modelu Rival 3 o úroveň slabšie – pogumovanie po bokoch chýba, bočné tlačidlá sú menšie a ťažšie sa nám kvôli tomu stláčali. Scrollovacie koliesko má silnejšiu spätnú väzbu. Oceňujeme však tradičný vrúbkovaný povrch kolieska na pohodlnejšie otáčanie.

Rival 3 má symetrické telo, avšak bočné tlačidlá sú iba na ľavom boku. Rozmerovo je menšia ako Rival 310, ale to môže niekomu vyhovovať. My preferujeme o trošku väčšie myši, na ktoré si môžeme pohodlne položiť celú dlaň alebo jej veľkú časť. A hoci výrobca šetril na niektorých parametroch konštrukcie, celkový pocit z jej vyhotovenia je vzhľadom na cenu na dobrej úrovni. Problémom nebude ani jej životnosť, SteelSeries sľubuje 60 miliónov kliknutí ľavým a pravým tlačidlom. Rovnakú životnosť má aj Rival 310, v jeho prípadne bolo klikanie o trošku rýchlejšie.

Rival 3, takže táto myška sa bude vynímať na hernom stole. Spokojní sme aj so samotným senzorom TrueMove. K nemu nemáme výhrady a ani k softvéru SteelSeries Engine, ktorý umožňuje programovať všetkých 6 tlačidiel, nastavovať viacero úrovní intenzity v rozmedzí 200 až 8500 dpi a meniť aj podsvietenie a ďalšie parametre. Zrýchlenie dosahuje 35 G.

Rival 3 je atraktívna herná myš z hľadiska pomeru cena/výbava, a to aj napriek tomu, že subjektívne by sme si radšej priplatili za Rival 310, ak by sa stále predával na Slovensku. V porovnaní s priamou konkurenciou však stojí Rival 3 za pozornosť – zaujme najmä výrazným osvetlením a kvalitným snímačom.

SteelSeries Rival 3

SteelSeries Rival 3, Zdroj: SteelSeries

thumbs-up-icon

Výhody

  • výborný snímač
  • pokročilé svetelné efekty
  • cena/výbava

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • malé bočné tlačidlá

Cena: 44 €

Zapožičal: SteelSeries

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit