Pekná akcia na miliónkrát obohratom príbehu, ale neurazí.

Hlavný záporák s knírkom, to som už dlho nevidel. Pekné oblečenie aj spôsob vyjadrovania a celková reč tela. Ten chlapík je naozaj psycháč. Jeden z Avengerov tak zahral zloducha a bolo to snáď až vtipné, ak by nešlo o sociaopatického vraha, ktorý by najradšej zabil aj kus kameňa.

O jednu električku menej

Dopravní podnik hl. m. Prahy má o jednu kĺbovú električku menej. Nemám údaje, ako sme na tom v Bratislave. Poďme ale pekne poporiadku. Príbeh je taký lacný. Je to presne to, čo chcete pozerať, keď prídete vyflusnutý z práce, anglický dabing ani bohoví, titulky veľmi tiež nie a opozícia nemá svoju tlačovku na YouTube, no chcete niečo pozerať v dabingu, ktorému porozumiete.

Teda v češtine, takto som to pozeral a mám rád český dabing. Rozhodne viac ako slovenský, asi otázka zvyku, hoci Dempsey a Makepeaceová v slovenčine je klasika, na ktorú sa nezabúda.

CIA je skorumpovaná a človek z tajného tímu to musí dať do poriadku a tak ho vedúci tímu vytiahne z basy. Trochu deja, kedy Šestka (ten vrah ale tu akože vlastne kladná postava) má za úlohu prísť na to, o čo tu ide. No, skrátka príbeh ste videli už toľkokrát, že viete ako to skončí a čo presne bude vo filme nasledovať.

Nakoniec ale je to oddychovka a dávam filmu vysoké subjektívne hodnotenie. Bolo to príjemné, nebol tam príliš trápny humor a celkovo som sa pri filme nenudil. Dokonca som ho pozeral na bežnej rýchlosti, čo nie vždy na Netflixe dokážem. Ocenil som pekné scenérie, prostredie aj akciu s minimom prestojových dialógoch, ktoré by boli zbytočné.

Inak len pre informáciu, v tomto filme, ak si to dobre pamätám nebola do 10 minút od začatia sexuálna scéna. Inak vlastne tu nebola vôbec. Gratulujem Amerika, neveril som, že sa dá natočiť film aj bez tohto. Kto má podobné pocity z americkej produkcie, odporúčam kórejské seriály. Ale pozor, tu si hlavní hrdinovia nedajú pusu najbližších 5 častí zo 16 dielnej série 😊.

Zdroj: Netflix
Najlepšia akcia bola v Prahe

Veľké prekvapenie nastane v pražskej lokácii, nejde len o nejaký bar, dronom zobraté námestie a akože to bola Praha a Česi plesajte. Najlepšia akcia z celého filmu sa odohrávala práve tu. Jediné, čo mi prekážalo, bolo že českí policajti pôsobia ako úplní debilkovia. Tie ich intonácie pri pokrikoch a hlášky mi pripadali neprirodzené. Mohol sa už voľakto z Netflixu opýtať reálnych policajtov, ako to naozaj chodí, keď už od nich požičiavali autá na nakrúcanie.

Toto ma vyslovene rušilo. Viem, že aj boj v lietadle a zoskok z lietadla a iné scény neboli veľmi reálne, ale s tým počítate. Chcete skrátka plytký príbeh a nenáročnú zábavu. No ale aspoň si viem predstaviť, ako sa asi cítili americkí diváci, keď sa zase robilo z ich policajtov banda neschopných ľudí. Scény, kedy hrdina pozabíja všetkých a po akcii prihučí 12 (slovom dvanásť 😊 ) policajných áut poznáme všetci.

Verdikt

The Gray Man môžem odporúčať. Žiadny film nie je dokonalý ale toto bolo uchopené veľmi pekne. Nie je to intelektuálna zábava ale akčný film z roku 2022 s vydareným českým dabingom a peknými scénami.

Mega bonus za Prahu ako jednu z lokalít. Pri tomto si oddýchnete, aj sa zabavíte a možno občas zasmejete. Kostýmy, lokalita, coloring a nakoniec aj vydarené herecké výkony charakteristík jednotlivých postáv dokážete oceniť.

Réžia: Anthony a Joe Russovci

Hlavné postavy: Ryan Gosling (pán Six), Chris Evans (Lloyd Hansen), Ana de Armas (Dani Miranda)

Hodnotenie TOUCHIT.sk: 8 / 10

Hodnotenie na IMDb: 6,5 / 10

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.