Slúchadlá na uši. U mnohých obľúbené najmä vďaka kompromisu celkovej veľkosti a prenositeľnosti.

Hodia sa na vonkajšie použitie a nebudú padať z hlavy. Silnejší prítlak je niečo, na čo si treba chvíľu zvykať, po pár dňoch bežného počúvania nás už netlačili. Majú extra mäkké polstrovanie a pohodlne sa nosia. Koho by tlačili, stačí mierne rozšíriť hlavový oblúk. Ten je z vnútornej strany dostatočne mäkký a netlačí na hlavu.

Konštrukčne kombinujú plasty a kov, čím sú zosilnené a zároveň nemajú vysokú hmotnosť. Slúchadlá sú bezdrôtové s ovládaním na pravej mušli. Tlačidlo na hudbu/hovory dopĺňajú tlačidlá na ovládanie hlasitosti (dlhé podržanie) a preskakovanie skladieb (stlačenie). Dobrý systém, ak zohľadníte, že máte kompletné ovládanie. Prekážalo nám ale pípanie pri zmene hlasitosti. Je to podľa nás zbytočné a aj rušivé. Niektorí iní výrobcovia sa týchto pípajúcich tónov našťastie zbavujú.

Názov modelu / Technické parametreVain Sthlm Commute
TypBluetooth 4.1
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliaiba konštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraI konektor
Výdrž batérie [hod.]12
Nabíjací konektormicroUSB
Hmotnosť [g]149
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / výkon4/5
Cena [EUR s DPH]159

Bezdrôtové pripojenie umožňuje používať slúchadlá ako handsfree. Batéria vydrží v pohotovostnom režime takmer jeden mesiac, prehrávať hudbu zase 12 hodín. Hudba sa dá počúvať aj v režime „off-line“. Nerobte si starosti s batériou. V balení je klasický audiokábel. Vtedy ale nebudete môcť cez slúchadlá telefonovať. Páči sa nám tento systém. Keď už si slúchadlá zoberiete so sebou, využijete ich za každých okolností.

Zvukovo sú veľmi dobré. Miestami sme pociťovali tvrdšie basy. Avšak tu treba upozorniť na špeciálne náušníky. Tie sú veľmi mäkké a majú výrazný vplyv na celkovú reprodukciu. Treba si ich natočiť a jemne pritlačiť na uši. Polohu si budú po celý čas pamätať a vy získate dynamickejšie basy a s tým aj odhlučnenie. Nebolo síce také silné ako uvádza výrobca, no pri cestovaní a filtrovaní monotónnych zvukov je užitočné. Bavíme sa o pasívnom odhlučnení. Celková detailnosť zvuku nás potešila a vychutnali sme si skladby so všetkými detailmi aj stredmi, ktoré výborne dopĺňali hudobný zážitok.

thumbs-up-icon

Výhody

  • pevná konštrukcia
  • super jemné náušníky
  • vyladený zvuk
  • reprodukcia basov
  • fungujú aj s vybitou batériou

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • reprodukcia nízkych tónov závisla od správneho nasadenia mušlí

Verdikt

Vain Sthlm Commute sú zlatá stredná cesta. Nechcete si pchať slúchadlá priamo do ucha a ani nosiť veľké mušle? Tieto využijete. Sú pevné, majú super jemné náušníky a ešte aj veľmi dobre hrajú. Na silnejší prítlak si budete musieť chvíľu zvykať.

Zapožičal: www.audio.sk

Cena: 159 EUR

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.