Tento model má rovnaké rýchlosti tlače, ako WorkCentre 6515.

Ako vidno, je to tlačiareň, teda nie multifunkcia. Preto je jeho „stavba“ mierne odlišná a výrobca upravil aj ovládanie.

Vystačiť musíme s dvojriadkovým podsvieteným displejom. V rámci možností sú tu nastavenia tlače ako aj sieťového zapojenia. Napríklad sa dá špecifikovať typ papiera. To v prípade, že by ste použili namiesto obyčajného recyklovaný papier.

Stále ide o farebnú tlačiareň s jednopriechodovým systémom tlače. Takže tu nie sú rozdiely pri tlači farebných a čiernobielych dokumentov. V základom pohľade na displej je vidieť stav tonerových zásobníkov. Zariadenie je takisto navrhnuté na tlač do 50 000 strán mesačne ako maximálneho stropu pre tzv. „jednorazové“ využitie tohto maxima. Takisto aj tlačové rozlíšenie je na úrovni 1200 × 2400 dpi.

V praxi sa teda rozhodujete nie na základe odlišných parametrov tlače a kvality, ale či potrebujete multifunkciu so skenerom.

Prečo kúpiť:

+ Špičková kvalita tlače
+ Rýchla tlač
+ Možnosť vysokého tlačového zaťaženia

Cena: 408 €
Cena tlače: ČB – 2,3 centa; Farebná – 8,9 centa
Zapožičal: Kontrolspol.sk

Verdikt

Xerox Phaser 6510DN je špeciálna tlačiareň vychádzajúca z jednej línie ako pri multifunkcii tejto značky. Ak teda potrebujete špičkové farebné výtlačky, no nevyžadujete skener ani inú funkcionalitu navyše, toto bude ideálna mašinka.

Tento článok vyšiel ako súčasť testu tlačiarní aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 4/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Recenzia Xerox WorkCentre 6515DN: Multifunkčné zariadenie, ktoré prekvapí svojou kvalitou tlače

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.