Z nášho pohľadu sú to jedny z najuniverzálnejších slúchadiel. Sú bezdrôtové, no zároveň ich môžete nosiť celý deň na krku.

Nie každý má rád pevný spojovací most, ktorý si dáte za golier. Z praktického pohľadu to je ale jedno z najlepších vyhotovení. Slúchadlá sa dajú použiť na športovanie, ale aj v kancelárii. Pri chôdzi vám nebudú vypadávať z uší. Z hlavného mosta sú mušle spojené dostatočne voľnými káblami. Takisto aj tu sme boli spokojní s náušníkmi.

Veľmi dobre izolujú a tým odpadá potreba kupovať slúchadlá s aktívnym odhlučnením. Na batériu vydržia do osem hodín. V praxi to pre nás znamenalo nabíjať ich každý druhý až tretí deň. Ľavá strana mosta má v kovovom valci tlačidlá na ovládanie hlasitosti a zároveň preskakovanie skladieb a tlačidlo na hovory a pozastavenie hudby. Táto trojica tlačidiel vám bude postačovať na plnohodnotné ovládanie. Je tu jedno špecifikum a tým je autonómne nastavenie hlasitosti.

Mi Bluetooth Neckband majú vlastné určenie maximálnej hlasitosti. Nastavením maxima na smartfóne nemusíte dosiahnuť maximálnu hodnotu na slúchadlách. Treba im pridať hlasitosť aj tam. Tento systém sa nám páčil. Väčšina bezdrôtových slúchadiel totiž preberá hlasitosť podľa nastavení zo smartfónu alebo iného pripojeného zariadenia. Na ľavom valci je konektor microUSB na nabíjanie. Po zložení z uší si ich môžete na hrudi zopnúť. Štuple sa k sebe pritiahnu magnetickými koncami.

Konštrukcia mušlí je podobná ako pri modeli Xiaomi In-Ear Pro 2, teda s vychýleným zvukovým tunelom. Získate tu silné basy a výborné podanie stredov a výšok. Dôraz na stredy je jasne citeľný, čo zbadáte pri popovej a elektronickej hudbe. Niekedy sme mali pocit príliš jasných výšok, najmä pri vyšších hlasitostiach. Je ale nutné dodať, že bez citeľnej straty na dynamike nízkych tónov.

Názov modelu / Technické parametreXiaomi Mi Bluetooth Neckband
TypBluetooth
Veľkosť meniča [mm]9
Odhlučnenie od okoliaANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoramicroUSB
NFCnie
Výdrž batérie [hod.]8
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia4/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]60,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • dynamické basy
  • pohodlné nosenie
  • dobre tesniace náušníky

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • niekedy príliš jasné výšky

Verdikt

Xiaomi Mi Bluetooth Neckband sa nám páčia spôsobom, akým sú vyhotovené. Umiestnením spojovacieho mosta za krk vám nebudú padať pri chôdzi. Využijete ich v kancelárii a kedykoľvek sa mušle dajú zložiť a stále ich budete mať po ruke. Vhodné aj vtedy, keď často telefonujete. Hudobne na nás urobili veľký dojem.

Zapožičal: mi-store.sk

Cena: 60 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.