Slúchadlá tohto typu nebudú sedieť v ušiach každému. Na rozdiel od in-ear, ktoré si vkladáte do zvukovodu a silikónové návleky priľnú k zvukovodu, tieto sú iné.

Potrebujete mať na to ucho, presne tak, ako na slúchadlá od Applu. Mimochodom, aj model Mi Dual Driver sa na ne podobá, okrem niekoľkých detailov.

V každom prípade na ne potrebujete ucho. Mušle sú hladké a plastové a ak vám v ušiach dokonale nedržia, budú vám pri chôdzi vypadávať. Nie všetci ale majú radi slúchadlá strkajúce sa priamo do uší. Toto by mohlo byť riešenie. Pri počúvaní za počítačom vám vypadávať určite nebudú. Ale prídete tak o polovicu reprodukovaného spektra. Bez poriadneho prítlaku bude znieť zvuk deformovane.

Kábel sa zamotáva viac ako u ostatných slúchadiel v teste. Je obalený ochrannou gumovou vrstvou a je kruhový. Na prvom kábli je ovládací prvok s mikrofónom. Okrem tlačidla na hovory/hudbu sú tu aj tlačidlá na úpravu hlasitosti. Po konštrukčnej stránke nemáme čo vytknúť.

Názov modelu/Technické parametreXiaomi Mi Dual Driver
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]15
Odhlučnenie od okolianemá
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 20 000
Typ konektoraL konektor
Hmotnosť [g]14
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie1/5
Odhlučnenie od okolia0/5
Kvalita reprodukcie3/5
Káble bez zamotávania2/5
Pomer cena / reprodukcia3/5
Cena [EUR s DPH]14,90

Zvuk

Zvukovo sú tu nejaké rezervy, najmä v oblasti reprodukcie nízkych tónov. Ich výkon je slabší, a tak pri hlasnejšej reprodukcii budete pociťovať chrčanie. Basy sú celkovo tvrdšie a chýba im dynamika. Výšky sú u nás bez výhrad, stredy takmer tiež. Zvuk je celkovo mierne zastretý.

TOP argument

  • Alternatíva, ak nemáte radi in-ear slúchadlá
thumbs-up-icon

Výhody

  • neprenáša rušenie z kábla
  • ovládací prvok na kábli

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • zastretý zvuk
  • tvrdé basy

Verdikt

Xiaomi Mi Dual Driver sú základné slúchadlá. Zvukovo majú rezervy a na tvrdších basoch to budete počuť. Sú však alternatívou pre tých, ktorým in-ear modely vadia.

Zapožičal: mi-store.sk

Cena: 14,90 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.