Stvorené pre tých, čo majú radi veľký objem zvuku. Slúchadlá vhodné aj na telefonovanie z telefónu alebo k počítaču cez Skype. Mušle majú oválny tvar a konštrukcia je plastová. Zosilnená o oceľové platne v časti, kde sa spojovaciemu oblúku upravuje rozmer.

Polstrovanie mušlí je mäkké a pomerne dobre sadnú na uši. Sú tu nejaké rezervy a v spodnej časti oválu sme pociťovali väčší tlak. Konštatujeme, že je to prirodzené, najväčším expertom na pohodlné slúchadlá je značka Sony. Zaoblenie spojovacieho mosta nie je výrazné a tak mušle netlačia. Dajú sa pohodlne nosiť, zažili sme však aj pohodlnejšie slúchadlá. Horná časť výplne na temeno hlavy je tvrdšia, potiahnutá gumovým krytom. Tu sme žiadny nežiaduci tlak nepociťovali. Spojovací kábel vedie z ľavej mušle.

Slúchadlá nemajú až takú veľkú zvukovú izoláciu. Pri takto konštruovanom modeli je to pochopiteľné. Pri vyšších hlasitostiach budete citeľne šíriť zvuk do okolia. Vhodné sú preto viac na doma ako na cestovanie. Uchytenie mušlí v stredovom prvku je dobré riešenie na to, aby sadli zboku na hlavu a uši. Nie sú ale sklápacie.

Zvukovo sme mali pocit, akoby sa zvuk šíril z väčšej vzdialenosti. Toto vám vytvorí vhodnú atmosféru pri akčných filmoch. Hudba sa nám tak javila ako viac zastretá alebo vzdialená. Detaily v jednotlivých spektrách tu sú, avšak čakali by sme ich výraznejšie podanie.

Názov modelu / Technické parametreXiaomi Mi Headphones Comfort
Typdrôtové
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliakonštrukciou
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]20 ÷ 40 000
Typ konektoraI konektor
NFCnie
Výdrž batérie [hod.]N/A
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie2/5
Odhlučnenie od okolia1/5
Kvalita reprodukcie2/5
Pomer cena / celkové možnosti2/5
Cena [EUR s DPH]39,90
thumbs-up-icon

Výhody

  • nerovnomerný tlak na uši v oválnej mušli
  • nie sú skladacie

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • prepúšťajú zvuk vašej reprodukcie
  • zvláštne reprodukovaná hudba

Verdikt

Xiaomi Mi Headphones Comfort sú veľké slúchadlá hlavne na doma. Ich výhodou je, že majú klasické káblové prepojenie. Najmä pre tých, čo si bezdrôtový prenos až tak neobľúbili. Tým, že prepúšťajú značnú časť svojej reprodukcie do okolia ich nepovažujeme za vhodné na cestovanie. Zvukovo sme narazili na rezervy v podaní zvuku, akoby bol reprodukovaný z väčšej vzdialenosti. To je síce vhodné na filmy, pri hudbe ale strácajú.

Zapožičal: mi-store.sk

Cena: 39,90 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.