Dizajnová lampa na pracovný stôl, ktorá sa prispôsobí vašim potrebám. Taká je Xiaomi Mi Smart LED Desk Lamp PRO.

Lampu sme testovali približne dva týždne počas práce. Balenie okrem samotnej lampy obsahuje jednoduchý adaptér s prívodovým káblom. Telo lampy je z ľahkej hliníkovej zliatiny. Okrúhla základňa lampy zaručuje stabilitu trojkĺbovému ramenu, ktoré je možné nastaviť až do výšky približne 70 cm. Vďaka tomu lampa dokáže poskytnúť 1,2 metra štvorcového osvetlenej plochy. Hoci by sa mohlo zdať, kĺby na ramene nevystriete do širšieho uhla, maximálna výška je tak limitovaná.

Výrobca udáva, že ide o stereo osvetlenie, ktoré má rovnomernejší tok a nebliká. Vďaka tomu sa vaše oči neunavia. Otočným tlačidlom na stojane, dokážete regulovať intenzitu osvetlenia, jas a jeho stlačením a otočením zase teplotu. Tú je možné nastavovať v rozsahu 2 500 k – 4 800 k.

Kľúčom k rozšíreným nastaveniam je aplikácia

Lampu je možné spárovať s aplikáciou Mi Home, v ktorej môžete nastavovať špeciálne režimy osvetlenia (prispôsobený mód, mód na čítanie knihy, prácu pri počítači alebo si zvoliť vlastný obľúbený režim). Špecialitou je tzv. focus mode (na sústredenie), ktorý vás upozorní každých 45 minút, že si máte dať 10 minútovú prestávku od práce a po 10 minútach sa opäť sústrediť na prácu. Tiež je možné lampu ovládať na diaľku odkiaľkoľvek, kde máte pripojenie do internetu.

Lampa spolupracuje s domácimi asistentmi Google Assistant, Amazon Alexa a Apple Homekit.

thumbs-up-icon

Výhody

  • možnosť nastavenia teploty a jasu
  • obľúbené módy osvetlenia
  • dizajn
  • ovládanie aj cez aplikáciu

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • nemožnosť použiť kĺby lampy v celom rozsahu
  • osvetľovacia jednotka sa nedá otáčať do strán

Cena: 69 eur
Zapožičal: Mistore.sk

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.