Tento obľúbený výrobca všemožného príslušenstva nám v teste nemôže chýbať.

Toto zariadenie ponúkne elegantné „slim“ vyhotovenie a hliníkové šasi. Zaujímavosťou je, že je iba o kúsok väčšia ako predchádzajúca powerbanka, ale ponúka dvojnásobnú kapacitu.

Xiaomi má iba jeden USB-A výstup (5V/2,4A), čo je nevýhodou a jeden microUSB vstup (5V/2A) na nabíjanie. Nabíjanie samotnej powerbanky trvá viac ako 6 hodín. Vedľa konektorov má svoje miesto štvorica LED diód, ktoré informujú o aktuálnej kapacite.

Ak nenabíjate, zobrazenie sa aktivuje tlačidlom, ktoré je po ich boku. Aj v tomto prípade sa nám páči informácia od výrobcu, že max. kapacita na výstupe je 6900 mAh, čo takmer zodpovedá skutočnosti.

iPhone sme nabili dvakrát do plnej kapacity (5 ÷ 100 %) a jedenkrát z 5 na 40 %, čo zodpovedá kapacite 6612 mAh. Pri nabíjaní Huawei P9 bola táto hodnota veľmi podobná.

Doba nabíjania smartfónu bola v priemere 2 hodiny. Výhodou sú viaceré systémy zabezpečenia – ochrana proti prebíjaniu, skratu a regulácia teploty. Nespozorovali sme ani nadmerné prehrievanie powerbanky, čo hodnotíme kladne. Rozmery zariadenia sú 130 × 71 × 14,1 mm s hmotnosťou 228 gramov. Xiaomi nesklamalo, táto powerbanka je skladná a má dostatočnú kapacitu aj na viacdňový výlet. V balení nájdete záložný zdroj a microUSB kábel.

Cena: 23 EUR
Powerbanku sme zakúpili

Verdikt

Xiaomi PowerBank 2 je líder a zároveň víťaz testu. Ponúka príjemný dizajn, tenké telo a výsledná kapacita korešponduje s tým, čo uvádza výrobca.

Namerané hodnoty testovaných záložných zdrojov:

Zariadenia Xiaomi Powerbank 2
Výrobcom uvádzaná kapacita  [mAh]10 000
Straty z kapacity [mAh]3200
Reálne dostupná kapacita (priemerne) [mAh]6800
Doba nabíjania powerbanky [hodín]6,5 (microUSB)
Doba nabíjania smartfónu s 3000 mAh batériou [minút]130
Počet výstupných USB portov1 × USB-A (5V/2.4 A)

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júlovo-augustovom vydaní TOUCHIT č. 7-8/2017 ako súčasť testu záložných zdrojov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Prečítajte si aj:

Recenzia TP-Link TL-PBG6700 (6700 mAh): Šikovná powerbanka s pogumovaným telom

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE