Absolútna špička tejto značky. Model D9200 je priamou ukážkou vrcholu a toho, čo výrobca dokáže na základe svojich znalostí vyrobiť. Veľké slúchadlá s 50 mm meničmi sú určené na domáce počúvanie, ideálne k Hi-Fi zosilňovaču. K slúchadlám netreba žiadne dodatočné zariadenie. Bezchybný zvuk si vychutnáte aj z počítača alebo smartfónu. Je ale pravda, že najlepšie je slúchadlá použiť s nejakým druhom poctivého zosilňovača, inak nevyužijete ich potenciál naplno.

Spracovanie je luxusné, s dôrazom na každý detail. Spojovací most aj náušníky sú z kože. Polstrovanie je mäkké a je z pamäťovej peny. Tým budete mať zaručené pohodlie pri nosení na celý deň. Pamäťová pena sa prispôsobí vašej hlave a nebude váš tlačiť. Tým, že ide o uzavreté slúchadlá, nie je tu silný prítlak na hlavu.

Výrobca použil na zavesenie mušlí konštrukciu FreeEdge. Ide o meniče s voľným závesom. Po nasadení na hlavu sa prispôsobia horizontálne aj vertikálne. Nedajú sa skladať, čo je pri ich určení prirodzené, no pohyblivý záves bude pôsobiť univerzálne. Kryt mušlí je z bambusového dreva. Slúchadlá sú spracovávané ručne a tento typ dreva bol zvolený aj s ohľadom na akustické vlastnosti. Ako kryt meniča bude tlmiť nežiaduce zvuky. Z tohto pohľadu je výraznejšie cítiť odhlučnenie už po nasadení na hlavu. Pomáha tomu aj dokonalé priľnutie na hlavu a pamäťová pena.

Kábel je odnímateľný a jeho konce sa rozdvojujú do každej mušle samostatne. V balení máte dva látkové káble. Jeden s dĺžkou 3 metre a druhý s dĺžkou 1,3 m. Slúchadlá ľahko použijete s domácim audiosystémom ako aj s prenosnými zariadeniami. Súčasťou je redukcia na 6,3 mm konektor.

Slúchadlá v tejto kategórii sú produktom, ktorému ťažko niečo vytknúť alebo nájsť nejakú nedokonalosť. Pri ich výrobe je použité ručné spracovanie dielov a na jedinečnosti to poznať. Takisto aj na zvuku. Sú veľmi pohodlné a špeciálnou vlastnosťou je fakt, že tlmia aj svoju vlastnú reprodukciu. Neprenášajú tak zvuky z meničov do vášho okolia. Tlmenie má nadpriemerné vlastnosti v segmente slúchadiel s 50 mm meničmi.

Zvukovo sú precízne, čo budete pociťovať okamžite pri vypočutí vám známych skladieb. Čistota zvuku je poznať na výškach aj basoch. Sú dynamické a nevtieravé. Frekvenčný rozsah 5 – 56 000 Hz je poznať. Stále máte vysokú toleranciu pre nastavenie cez ekvalizér a zvuk bude znieť veľmi dobre.

Verdikt

Denon AH-D9200 je technologická špička v oblasti zvuku. Čo k slúchadlám vlastne dodať? Nájsť na nich chyby je takmer nemožné. Široký frekvenčný rozsah, 24-ohmová impedancia a vysoká výkonová rezerva pre Hi-Fi systémy. Nepozeráte sa na peniaze? Tak toto je najlepšie, čo z Denonu môžete získať.

Cena: 1599 €
Zapožičal: www.bisaudio.sk

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.