Xiaomi na Slovensko prinieslo smartfón Redmi 13 s atraktívnou cenou.

Xiaomi je známe svojím rozsiahlym portfóliom produktov, ktoré má širokú cieľovú skupinu. Dôkazom je aj tohtoročná séria smartfónov Redmi Note 13, v ktorej si vyberie naozaj ako základný používateľ, tak aj ten náročnejší. Teraz však do segmentu lacných telefónov prichádza nový zástupca, ktorý kombinuje nové technológie s niekoľkými kompromismi. Ide o model s označením Redmi 13.

Ten teraz prichádza aj na Slovensko a zaujme najmä menej náročnejších používateľov, ktorí chcú na smartfóne ušetriť. Zároveň však má silnú batériu, jemný displej a tiež slušný fotoaparát, s ktorým sa vynájde v každej situácii. Takáto je jeho výbava.

Redmi 13 ako zástupca lacných telefónov

Model Redmi 13 sa vyznačuje fotoaparátom. Ako prvý smartfón v tejto sérii lacných telefónov prichádza so 108 Mpx hlavným snímačom fotoaparátu pre jasné snímky. Je vybavený 3-násobným priblížením v snímači a špecializuje sa aj na nočné fotografie, ktoré sú jasné, živé a ostré. Selfie snímač má 13 Mpx a poteší aj nadšencov do selfie fotografie. Telefón je vybavený aj rôznymi režimami na snímanie fotografií či selfie snímok, takže si ho užije každý, kto chce model s dobrým fotoaparátom za nízku cenu.

Dizajn zadnej strany je sklenený a model je na Slovensku dostupný v troch farebných prevedeniach, čiernej, modrej a ružovej. Model má hrúbku len 8,3 mm a je ľahký. Nechýba mu ani certifikácia IP53 ako základná ochrana proti vlhkosti či náhodnému poliatiu. Displej smartfónu má 6,79″ a podporuje obnovovaciu frekvenciu až do 90 Hz.

Redmi 13Zdroj: Xiaomi
Redmi 13

Redmi 13 sa vyznačuje aj veľkou 5030 mAh batériou, vďaka čomu dokáže vydržať na jedno nabitie aj dlhšie ako jeden deň. Samozrejmosťou je aj rýchlejšie nabíjanie s výkonom 33 W. O výkon sa stará čipset MediaTek Helio G91-Ultra, ktorý je vhodný aj na hranie hier či pokročilý multitasking. Operačný systém je v podaní Xiaomi HyperOS, Redmi 13 teda disponuje najnovším systémom od Xiaomi.

Dostupnosť modelu Redmi 13 je na Slovensku v dvoch pamäťových konfiguráciách. Verzia so 6 GB RAM a 128 GB interným úložiskom stojí 159 eur. Ak by ste však chceli siahnuť po po vyššej konfigurácii, tak verzia s 8 GB RAM a 256 GB úložiskom stojí 184,90 eura. Xiaomi si však pripravilo aj akciovú úvodnú ponuku, ktorá platí do 30. júna. Na obe verzie do konca mesiaca teda môžete získať 20-eurovú zľavu a Redmi 13 vo verzii 6 + 128 GB môže stáť len 139 eur. Verzia 8 + 256 GB teda bude stáť 164,90 eura.

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.