Koncom minulého roka spoločnosť uviedla v Číne modelový rad Redmi K30.

Smartfóny strednej triedy ponúkali už v tom čase displeje s obnovovacou frekvenciou 120 Hz, čipset Snapdragon 765G a hlavný 64 Mpx fotoaparát so senzorom Sony IMX 686. Spoločnosť však nepredstavila variant „Pro“ a fanúšikovia zostali v neistote, či Redmi tento model vôbec predstaví. V duchu značky malo ísť o cenovo dostupnú vlajkovú loď s nekompromisným výkonom.

Začiatkom tohto roka sme prvýkrát videli dôkazy o pripravovanom zariadení s čipsetom Snapdragon 865, ktoré nás uistili, že by spoločnosť predsalen mohla predstaviť zariadenie Redmi K30 Pro, čo neskôr aj samotné Redmi potvrdilo. Stále sme však nepoznali dátum predstavenia.

Redmi K30 Pro

Zdroj: XDA

Najnovšie ho Redmi zverejnilo na sociálnej sieti Weibo, vrátane kľúčových parametrov. Podľa príspevkov bude v Číne model Redmi K30 Pro predstavený už 24. marca a podľa očakávania bude zariadenie vybavené vlajkovým čipsetom od Qualcommu.

Prezident spoločnosti Lu Weibing tiež zdieľal upútavky na pripravované zariadenie, ktoré prezentujú okrem dizajnu aj parametre, vrátane 5G podpory, úložiska UFS 3.1 a pamäte RAM LPDDR5. Pokiaľ ide o dizajn, model K30 Pro vyzerá zozadu podobne ako OnePlus 7T, pričom v rámci modulu kruhovej kamery je umiestnená až štvorica fotoaparátov. Plagát tiež potvrdzuje, že zariadenie bude mať 3,5 mm konektor pre slúchadlá v hornej časti zariadenia, vrátane pop-up selfie fotoaparátu.

Redmi K30 Pro

Zdroj: XDA

Je zaujímavé, že Weibing urobil vyššie uvedené príspevky pomocou smartfónu Redmi K30 Pro zoom – ďalšej verzie pripravovaného modelu Redmi K30 Pro. Práve model Zoom je pomerne veľkou neznámou. Môže totiž ísť o model, ktorý ponúkne oveľa lepší výkon v oblasti fotoaparátov vďaka zabudovanému vyššiemu optickému priblíženiu.

Zdroj: XDA

Titulný obrázok zdroj: SlashGear

Prečítajte si aj:

Redmi Note 9 Pro oficiálne: Veľká batéria a veľký displej v dvoch prevedeniach

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.