Redmi tiež predstavilo aj model Note 9 Pro Max.

Redmi je podznačka spoločnosti Xiaomi, ktorá tradične ponúka cenovo dostupné smartfóny s výborným pomerom cena/výbava. Táto značka teraz rozšírila svoje portfólio o dve novinky – modely Redmi Note 9 Pro a Note 9 Pro Max. Na správu upozornil portál Android Authority.

Oba telefóny ponúkajú veľký IPS displej s uhlopriečkou 6,67 palca a rozlíšením Full HD+. V ňom je zabudovaný 32 Mpx selfie fotoaparát. Smartfóny poháňa procesor Snapdragon 720G a v závislosti od modelu majú 4 až 8 GB RAM a 64 GB alebo 128 GB úložisko. Novinky potešia veľkou batériou s kapacitou 5020 mAh a 33 W nabíjaním v prípade modelu Max, resp. 18 W nabíjaním pre štandardnú verziu Note 9 Pro.

Redmi Note 9 Pro

Redmi Note 9 Pro a jeho fotoaparát. Zdroj: Redmi

Štyri fotoaparáty vzadu

Rozdiel medzi oboma modelmi nájdete vo výbave fotoaparátov. Tie sú v oboch prípadoch štyri. Note 9 Pro Max ponúka 64 Mpx hlavný fotoaparát, 8 Mpx ultraširokouhlý, 5 Mpx makro senzor a 2 Mpx senzor hĺbky. Lacnejší model dostal do výbavy 48 Mpx hlavný fotoaparát, zvyšná výbava je totožná.

Obe novinky tiež ponúkajú bočný snímač odtlačkov prstov, IR port, 3,5 mm jack, USB-C a ochranné sklo Gorilla Glass 5 po oboch stranách. Redmi Note 9 Pro Max sa bude v Indii predávať v prepočte za 200 až 250 eur, lacnejší model Note 9 Pro má v prepočte cenu 170 až 210 eur. Oficiálne ceny a dostupnosť pre Európu zatiaľ nepoznáme.

Redmi Note 9 Pro

Redmi Note 9 Pro. Zdroj: Redmi

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Xiaomi Redmi Note 8 Pro oficiálne: Ďalší smartfón so 64 Mpx fotoaparátom je tu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit