Generálny riaditeľ spoločnosti zverejnil niektoré indície týkajúce sa pripravovaného radu Redmi K40. 

Príspevok na sociálnej sieti Weibo prezrádza niekoľko dôležitých informácií. Najdôležitejšia je pravdepodobne cena. Podľa Weibinga bude cena Redmi K40 začínať na 2999 juanoch, čo je v prepočte 463 dolárov. Podľa DigitalChatStation séria Redmi K40 údajne dostane do svojej výbavy bezrámikový 120 Hz OLED displej. Údajne bez výrezov. Redmi ďalej potvrdilo, že displej K40 sa môže stať najdrahším plochým displejom na trhu. Toto zariadenie sa však bude stále nachádzať v kategórii zariadení s dobrým pomerom cena / výkon.

Redmi K30 Pro takisto používa displej bez výrezov s pop-up kamerou, čo je dizajn, ktorý u 5G zariadení nie je príliš častý. Negatívom je použitie plochej obrazovky s obnovovacou frekvenciou iba 60 Hz. Zdá sa, že Redmi už rovnakú chybu neurobí dvakrát a pri sérii Redmi K40 frekvenciu zvýši na 120 Hz.

Ak bude cena série Redmi K40 skutočne začínať pod úrovňou 500 dolárov, znamená to, že pre telefóny s vlajkovým čipsetom Snapdragon 888 sa stanoví veľmi priaznivá cena. Pokiaľ spoločnosť nepripraví žiadne nepríjemné prekvapenie, tak aj napriek vyššej cene ako pri predchodcoch, môže ísť o jeden z najlacnejších smartfónov s čipsetom Snapdragon 888.

Predstavenie noviniek z radu Redmi K40 môžeme očakávať už budúci mesiac.

Redmi K40 poster

Zdroj: GizChina

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Redmi Note 9T: Najlacnejší 5G telefón, ktorý sa oplatí kúpiť

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.