Podporovať ho bude minimálne jeden z modelov série.

Spoločnosť Redmi toto extrémne výkonné nabíjanie ukázala ešte vo februári tohto roka. Pokým pred pár mesiacmi nebolo jasné, kedy by sa mohol na trhu objaviť prvý Redmi model s 300 W nabíjaním, tak portál RMUpdate tvrdí, že sa tak stane v druhej polovici tohto roka. Je tak zrejmé, že minimálne jeden z modelov série Redmi Note 13 do svojej výbavy dostane nabíjanie, ktoré v prípade potreby telefón nabije iba z 5 minút.

Hoci modely Redmi Note 12 a 12 Pro sa na Slovensko dostali iba tento rok, tak modelový rad Redmi Note 12 obsahuje celkovo až štyri modely: Redmi Note 12, Redmi Note 12 Pro, Redmi Note 12 Pro+ a Redmi Note 12 Explorer Edition. Pokým by sa mohlo zdať, že na slovenskom trhu najviac chýba model Note 12 Pro+, tak skutočným priekopníkom je až model Explorer Edition.

Smartfóny Redmi Note 12Zdroj: TOUCHIT
Smartfóny Redmi Note 12

Je to z dôvodu, že práve tento model podporuje až 210 W nabíjanie, čo ho umožní nabiť iba za 9 minút. Zdá sa však, že pre Redmi sa ani s týmto úspechom neuspokojilo a pripravuje sa na uvedenie smartfónu s 300 W nabíjaním, čo opäť predstavuje významný skok v technológii rýchleho nabíjania. 

Aj vzhľadom na úspech 200 Mpx senzora v modeli Redmi Note 12 EE je pravdepodobné, že spoločnosť Xiaomi aj do novej série zakomponuje minimálne identické možnosti fotoaparátu, čím používateľom opäť ponúkne niečo výnimočné. Cieľom radu Redmi Note 13 je nanovo definovať štandardy smartfónov a poskytnúť používateľom jedinečný zážitok za dostupné peniaze. 

Redmi 300 W nabíjanieZdroj: Redmi
Redmi 300 W nabíjanie

Pripomeňme si samotný úspech spoločnosti zo začiatku tohto roka, kedy dokázala 4100 mAh batériu nabiť iba za 5 minút. Je tak vidieť, že aj táto čínska spoločnosť sa výrazne zapojila do pretekov o najrýchlejšie nabíjanie. Spoločnosť pre dosiahnutie čo najbezpečnejšieho nabíjania použila viac ako 50 bezpečnostných ochranných prvkov, ktoré vložila do Double GaN nabíjačky. Iba vďaka týmto opatreniam bolo možné dosiahnuť nabíjanie na úrovni neskutočných 300 W.

Video nižšie ukazuje, že dosahovaná rýchlosť počas februárového “testu” sa pohybovala na úrovni 290,6 W:

Zdroj: RMUpdate

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.