Dátum vydania telefónu s touto technológiou nie je zatiaľ známy.

Začiatkom tohto mesiaca spoločnosť Realme predstavila svoj prvý smartfón s 240 W nabíjaním, ktorý je určený pre čínsky trh. Pripomeňme si, že Realme už má aj vlastnú technológiu 300 W nabíjania. Je však bežnou praxou, že napríklad také Xiaomi už predáva telefóny so 120 W nabíjaním. Výnimkou preto nie je ani novopredstavený model Xiaomi 13 Pro.

O poriadne prekvapenie sa však postarala spoločnosti Redmi, ktorá na upravenom telefóne série Note 12 dokázala 4100 mAh batériu nabiť za 5 minút. Je tak vidieť, že aj táto čínska spoločnosť sa výrazne zapojila do pretekov o najrýchlejšie nabíjanie, pričom výzvu spoločnosti Realme berie veľmi vážne a dorovnáva jej dosiahnuté maximum.

Redmi 300 W nabíjanieZdroj: Redmi
Redmi 300 W nabíjanie

Redmi svoj úspech odprezentovalo na sociálnej sieti Weibo, kde sa objavil upravený telefón Redmi Note 12 Discovery Edition, ktorý sa od svojho komerčného súrodenca výrazne líši v použitých materiáloch batérie a štruktúre nabíjania. Okrem toho spoločnosť pre dosiahnutie čo najbezpečnejšieho nabíjania použila viac ako 50 bezpečnostných ochranných prvkov, ktoré vložila do Double GaN nabíjačky. Iba vďaka týmto opatreniam bolo možné dosiahnuť nabíjanie na úrovni neskutočných 300 W.

Pokiaľ vám tieto parametre nič nehovoria, tak si ich premietnime do praktickej ukážky. Predstavte si, že si ráno idete zaliať kávu alebo čaj, a predtým by ste celkom vybitý telefón s takto výkonným nabíjaním pripojili na nabíjačku. Pokiaľ by ste sa k nemu vrátili po dvoch minútach, tak telefón by bol nabitý na 50 %, pričom ak by ste sa v kuchyni zdržali o tri minúty dlhšie, tak by bol nabitý už na 100 %, čo je skutočne veľmi pôsobivé. Video nižšie ukazuje, že dosahovaná rýchlosť nabíjania sa pohybovala na úrovni 290,6 W

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.