Po modeloch Redmi Note 7 a Redmi Note 7 Pro spoločnosť predstavila úplne nový model Redmi Note 7S.

Hlavným „poslaním“ tohto zariadenia je sprístupnenie 48 Mpx fotoaparátu pre každého, čo je aj jeden z kľúčových predajných argumentov tohto najlacnejšieho modelu radu Note 7. Celkovo sa spoločnosť Redmi (patriaca pod Xiaomi), teší veľkým predajným úspechom modelového radu so 7 v názve. Na predajné úspechy chce nadviazať aj najnovší model Note 7S.

Redmi Note 7S je vybavený 6,3-palcovým FHD+ displejom, ktorý obsahuje výrez v tvare kvapky. V ňom je umiestnená 13 Mpx selfie kamera. Displej a zadná strana zariadenia sú chránené ochranným sklom Gorilla Glass 5. O dostatočnú tuhosť smartfónu sa stará hliníkový rám. Telefón ponúka dostatok výkonu a to aj vďaka čipovej sade Qualcomm 660 s procesorom bežiacim na frekvencii 2,2 GHz v kombinácii s 3 alebo 4 GB pamäte RAM a 32 alebo 64 GB úložného priestoru, ktorý sa dá rozšíriť prostredníctvom microSD kariet.

Hlavným lákadlom je 48 Mpx fotoaparát (f/1.8), ktorý používa Quad Bayer technológiu (4 pixely spojené do 1). Výsledkom sú 12 Mpx fotografie. Sekundárny fotoaparát využíva 5 Mpx hĺbkový senzor (f/2.4). Fotoaparát ponúka nočný režim s viacerými HDR expozíciami pre lepšie fotografovanie aj pri slabom osvetlení.

Batéria dostala kapacitu 4 000 mAh a podporu rýchleho nabíjania Quick Charge 4.0 (18W). Pokiaľ bude chcieť používateľ využiť tento potenciál, bude musieť zakúpiť rýchlejšiu nabíjačku, nakoľko v balení sa nachádza iba 10 W.

V Redmi Note 7S je nainštalovaný Android 9.0 s nadstavbou MIUI 10. Redmi je po vzore Xiaomi stále verné klasickej doplnkovej výbave v podobe infraportu, 3,5 mm výstupu pre slúchadlá a vodoodolného nanopovlaku P2i.

Redmi Note 7S bude dostupný vo farbách Onyx Black, Sapphire Blue a Ruby Red. Ceny začínajú na úrovni (v prepočte) 158 dolárov pre verziu s 3 / 32 GB, zatiaľ čo verzia so 4 / 64 GB bude stáť 187 dolárov. Smartfón bude dostupný od 23. mája na stránke Xiaomi.

Zdroj: Xiaomi

Prečítajte si aj:

Redmi K20 sa predstaví už 28. mája. Nová generácia zabijakov vlajkových lodí prichádza

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.